Başkan İnce’ye İnce Mesajım!

Başkan İnce’ye İnce Mesajım!

Arif Çayan yazdı...

CHP Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Tacettin Bayır araya giriyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer araya giriyor.

Ama olmuyor.

Anadolu Otizm Vakfı’nın Güzelbahçe’de kurmak istediği Otizm Eğitim Merkezi Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin, ince düşünen kafasından neden geçmedi anlamakta güçlük çekiyorum.

Anadolu Otizm Vakfa Başkanı Nüvit Uyar, "Bu kişiyi ben artık Allah'a havale ediyorum. Ben bunu ret eden bir belediye başkanlığı vizyonunu idrak edemiyorum, bunu topluma şikâyet ediyorum" diyerek ateş püskürüyor, Otizm Eğitim Merkezi’nin kurulmasına izin vermeyen Başkan İnce’ye.

Mustafa İnce’yi çok iyi tanırım. Çok kibar ve beyefendi bir insandır. Ama bu kararı herkes kadar beni de şaşırttı.

'Gördüğüm, tanıdığım Başkan İnce bu mu?' diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Otizm Eğitim Merkezi, zaten bir eğitim kampüsü haline dönüşen Güzelbahçe’ye ne gibi zarar vereceğini düşünmüş olabilir ki?

Güzelbahçe’de yaşayanlar için insan ve hayvan sevgisi hat safha da olan Güzelbahçelilere, anket yapıp sorsanız, bir tanesi bile ‘otzimli çocukların eğitiminden bize ne?’ demez.

Bir Belediye Başkanı, böylesine hassas konularda kararlar alırken, ilçesinde yaşayanların hassas düşüncelerini de bilmesi gerekir.

Aksi halde, sahili güzel, balık lokantaları güzel, yeşili güzel, doğası güzel, şirin yerde belediyenin asli görevi olan görevleri yapıp, belediyecilik yaptığınızı iddia edersiniz ama başkanlık görevini sıradan şekilde geçirmiş olursunuz.

Bir belediye başkanı, ilçesinde yaşayan insanların düşüncelerini, değerini bilmek ve arttırmak zorundadır.

Her şeyin bir sonucu olduğu gibi, gün gelir, ‘Otizm Eğitim Merkezi’ kurulmasına izin verilmemesinin bedelini sandıktan çıkan ve sizi şok eden sonuçları aldığınızda fark edersiniz.

O zaman, ‘Başkan olarak neler neler yapmadım ki?’ sorusunun karşılığında çıkacak ‘Neyi yapmadım ki?’ sorusunun cevabın da bulursunuz.

Soyadı gibi kendi de İnce olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye önerim, kararların da soyadın gibi ince olsun. Güzelbahçe’ye yakışır şekilde güzel olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.