Başkan Karakayalı kadın kursiyerlerle bir araya geldi

Başkan Karakayalı kadın kursiyerlerle bir araya geldi

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kadın Danışma Merkezi'ni ziyaret ederek burada eğitim gören kursiyerlerle buluştu.

MEDYA EGE - Görev süresi boyunca kadınların sosyal yaşama katılmaları noktasında önemli hizmetlerde bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, bu kapsamda belediye tarafından kadınlara her alanda destek olmak ve eşit fırsatlar sunmak amacıyla hizmete açılan Kadın Danışma Merkezi'ni ziyaret ederek burada eğitim gören kursiyerlerle buluştu.

Sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin paylaşımda bulunan Başkan Karakayalı, paylaşımına; "Kadınlarımızın sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla hizmetlerine devam eden Kadın Danışma Merkezi'mizi ziyaret ederek, burada eğitim gören kursiyerlerimiz ile bir araya geldik" notunu düştü.

kemalpasa.jpg

KEMALPAŞA BELEDİYESİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Çağdaş, demokratik ve ilkeli bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, sağlık, istihdam, siyaset ve hukuk alanlarında eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmaları amacıyla kurulan Kemalpaşa Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nde psikolojik, hukuksal ve sosyal destekler sağlanmasının yanı sıra pek çok alanda kurs eğitimi de veriliyor.

Psikolojik destek:

Merkeze gönüllü olarak başvuran kadınlara, yaşadıkları sorunlarla başa çıkmaları ve yeni yaşam seçenekleri geliştirebilmeleri konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Evli çiftlerin sorunları ile iletişimsizlik dâhilinde aile danışmanlığı hizmeti de verilmekte.

Hukuksal destek:

Merkeze hukuki destek talebi ile başvuran kadınlara, talepleri üzerine barodan ücretsiz avukat temin edip boşanma, nafaka, velayet, koruma emri, mal paylaşımı, miras vb. konularda danışmanlık hizmeti veriliyor.

Sosyal destek:

Merkeze sosyal destek olarak başvuran kadınların talepleri üzerine danışmanlık, destek ve yönlendirmeler yapılıyor. Kadınların güçlenmesini, desteklenmesini sağlamak için kurs, üretici kadınlara stand, iş bulma konusunda istihdam, beldelerdeki kadınların desteklenmesi için seminer, barınma konusunda sıkıntı yaşayan kadınlara barınma ve sığınma talebi ile ücretsiz danışmanlık veriliyor.

Kurslar:

Dikiş Kursu, Takı Kursu, Budama Kursu, Kadın Korosu, Zeybek Kursu, Kanaviçe Kursu, Su Kabağı İşlemeciliği Kursu, Temel Makyaj Kursu, Keçe yapımı Kursu, Makrome Kursu, Hasır Örmeciliği Kursu, Bilgisayar İşletmenliği Kursu, Kurdele Yapımı Kursu, Özel Gün ve Nikah Şekeri Hazırlama Kursu, Cilt Bakımı Kursu, Tığ Örgüsü Kursu, Bio Enerji Kursu, Protez Tırnak Kursu, Turistik Hediyelik Eşya Hazırlama Kursu, Taş Bebek Yapımı Kursu, Mis Sabun Yapımı Kursu, Kalıcı Makyaj Kursu, Dekoratif El Sanatları Kursu, Tokat Yazması Kursu

2f12eff0-d5fb-4cd7-b469-10330eabee8c-4710-1714.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.