Başkan Karakayalı'dan üniversite çıkışı!

Başkan Karakayalı'dan üniversite çıkışı!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Can Radyo'da Birol Soylu ile 10. Köy Programı'na konuk oldu.

Kemalpaşa ve gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Karakayalı, "Kemalpaşa'ya üniversite gelmesi için elimden geleni yapacağız" dedi.

Başkan Karakayalı açıklamalarında şunları belirtti;

Başkan Karakayalı:''Biz de Kemalpaşa Belediyesi olarak Elazığ'daki vatandaşlarımız için gerekli yardımı yolladık. Biz de oradaki yaraya bir nebze merhem olduysak ne mutlu. Türkiye'nin deprem gibi bir gerçeği var. Bununla yüzleşmemiz gerek. Artık biz binalarımızı yaparken 9 şiddetine dayanabilecek yapılar yapmamız gerekiyor. Deprem yönetmeliğine uygun yapılar yapılması gerekiyor. Eski binaların acilen yıkılıp yenilerinin yapılması gerekiyor. Kemalpaşa'da da bir kentsel dönüşüm söz konusu. Ancak bunu vatandaşımızı mağdur etmeden yapacağız. Yerinde dönüşüm yapacağız.''ifadelerini kullandı.

"Kemalpaşa dışında bir yerden aday olmak hata olurdu"

Belediye çalışmalarına değinen Karakayalı: "2009 -2014 yılları arasında Kemalpaşa'da sosyal belediyecilik anlamında pek çok çalışma yaptık. Bir seçimi kazanmak istiyorsan 3 yıl öncesinden o kişiyi belirleyeceksiniz. 3 yıl öncesinden o bölgede çalışmaya başlayacaksınız. Ben 4,5 yıl öncesinden çalışmaya başladım. Bütün düğünlere, cenazelere katıldım. Girmedik kapı bırakmadım. İşte Rıdvan Karakayalı böyle kazandı. Ben Kemalpaşa'da doğup büyüdüm. Başka bir yerden aday olmam hata olurdu. Bildiğim, sorunlarını yaşadığım yerden aday olacağım ki orada oradaki vatandaşların derdine derman olayım" şeklinde konuştu.
 
"İnsana yatırım yapıyoruz"

Karakayalı: "5yıl aradan sonra yarım kalan projeleri tamamlamak çok zor oluyor. Göreve geldiğimde büyük bir borç ile karşılaştık. Belediyede hiç bir vergi borcu ödenmemiş. Yaklaşık 95 milyonluk bir borç vardı. 2 tane düğün salonu yapılmaya başlanmıştı. Belediye neden düğün salonu yapsın. Sinema salonları, 4 katlı kültür merkezi yapılmış ve hepsi kiraya verilmiş. Bugün kimse Rıdvan Karakayalı 5 kuruş haram yedi diyemezler. Ağızlarına dolamışlar 'Rıdvan Karakayalı 60 milyar borç bıraktı' diye. Tamamen yalan. Benim bir camii projem vardı. Maliyeti 6,5 milyon liraydı. Bu projenin temelini attık, ihalesini yaptık.Bu arkadaşlar geldiler ve bu projeyi iptal ettiler. Bunu benim borç haneme yazmışlar. Benim işe alıp onların işten çıkardığı insanların tazminatları da benim borç haneme yazmışlar.288 kişiyi Ramazan gününde işten çıkarmışlar. Sonra bana haktan hukuktan bahsediyorlar.Demek istediğim; 2009 2014 yılları arasında ne yaptıysak üstüne koymaya devam edeceğiz. Kreş açıyoruz. Spor salonları açıyoruz. Şimdi dershaneler açıyoruz, saklı cennet vardı, şu an metruk halde, onu yenileyeceğiz. Dar gelirli ailelerimiz için kadın dayanışma merkezi açmıştık onu kapatmışlar, onu tekrar açacağız. Bizim hedefimiz insan. İnsana yatırım yapıyoruz"
 
Amacımız yaş meyve ihracatı

Başkan Karakayalı, vizyon projelerinden bahsederken " Bizim büyükşehirle beraber stratejik plan hazırlarken her ilçeden 2 tane vizyon projesi istedi. Ben meyve kurutma tesisi ve et entegre tesisinin kurulması için sunumlar hazırladım. İzmir kırmızı etinin yüzde 35'ini Kemalpaşa sağlıyor. Amacımız yaş kirazı işleyerek şoklayarak Avrupa'ya ihraç etmek. Kalanını da sanayi ürünü haline getirerek yani kurutarak satmak. Eğer bu dönüşümü sağlarsak her şey çok güzel olacak. Günümüzde çiftçinin işi çok zor. Ancak desteklenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.  

"Kemalpaşa'ya üniversite gelmesi için elimden geleni yapacağız"

Üniversite tartışmaları ile ilgili Karakayalı : "Ben eğitimciyim. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlik yaptım. İstedik ki ilçemizde bir üniversite olsun. Yaşar Üniversitesi, bulundukları alanda sıkışıp kaldığı için sırf ilçede üniversite olması için binalar tahsis ettik.  Devlet üniversitesi için Demokrasi Üniversitesi ile görüştük. Her şey çok güzel ilerliyordu. Daha sonrasında ne olduysa görüşme için randevu bile alamadık. Bir uyarı almış olabilirler. Ancak eğitimin A partisinden de B partisinden de üstte olması gerekiyor. Biz yine de. Kemalpaşa'ya üniversite gelmesi için elimden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kemalpaşa'ya metro gelecek

Karakayalı:''İzmir'in en uzak köşeleri birleştiriyorlar.Kemalpaşa'ya metro gelmesi için önemli nedenler var. Bunlar: Kemalpaşa'da 110 bin nüfus var, iki tane sanayi sitesi var, Manisa'nın pek çok ilçesiyle sınırı var. Saat beş buçukta servis araçlardan kilit oluyor . Metro kurmak oraya neşter vurmak gibi olacak.Kemalpaşa'yı çok rahatlatacak. 2030 uzun vadeye alınmış bir projeydi ama benimde talebim sonucu daha erkene çekilecek.''dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.