Başkan Kılıç, Buca'nın sorunlarını çözecek!

Başkan Kılıç, Buca'nın sorunlarını çözecek!

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Trafik sorunun tam olarak çözemesek de Buca yollarını biraz olsun rahatlamak için mücadele ediyoruz. ” dedi.

7 aydır başkanlık koltuğunda olduğunu kaydeden Erhan Kılıç işe stratejik planı yaparak başladıklarını söyledi. “Artık saha indik” diyen Kılıç, muhtarların talep ve önerileri doğrultusunda projeler geliştirdiklerini kaydetti. 2020 yılından itibaren projelerini bir bir hayata geçireceklerini söyledi.

“Buca’nın en büyük problemlerinden biri trafik” diyen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “ Buca’da resmi nüfusun 1.5 katı insan yaşıyor. Gayri resmi rakamlara göre 800 bin kişi. Bu sorunlarla baş etmek kolay değil. İller Bankası gelirlerimiz de bir hayli düştü. Trafik sorunun tam olarak çözemesek de Buca yollarını biraz olsun rahatlamak için mücadele ediyoruz. ” dedi.

BUCA’NIN İMAR PLANLARI 50-60 BİN KİŞİ İÇİN YAPILMIŞ!

Buca’nın plansız büyüyen bir ilçe olduğunu kaydeden Kılıç,” Buca’nın imar planları zamanın 50-60 bin nüfusu düşünülerek yapılmış planlar. Yolların genişliği, aksı, kaldırımlar, yeşil alanlar, hizmet alanları o nüfusa göre düşünülmüş. Ama o planlanan nüfusun 10 katı var. Sorunlar yaşanması doğal. ” diye konuştu.

İzmir’deki planların ıslah imar planları olduğunu belirten Erhan Kılıç bu nedenle Buca’daki trafiğin tamamen çözülmesinin çok zor olduğunun altını çizdi. Kılıç,” Battı çıktı ve köprülü kavşaklar yapılabilir ancak o da bazı teknik unsurlar içeriyor. Her yere yapmak mümkün değil. Örneğin Hipodrum tarafındaki atların olduğu yere yapmak uzun süre düşüldü. Ancak olmadı. Şu anki sinyalizasyon ile çözüm üretilmeye çalışıldı” dedi.

erhan-kilic.jpeg

İMAR YOLU TRAFİĞE AÇILMALI!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Buca trafiği ile özel ilgilendiğini belirten Erhan Kılıç 1-1.5 yıl içerisinde Yıkık Kemer Camii Kavşağı, Üçkuyular Meydanı, Koşuyolu Kavşağı, Şirinyer Nato Kavşağı Menderes Caddesi ile Mehmet Akif Ersoy Caddesi Kavşağındaki çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nin tamamlayacağını ifade etti.

Cezaevi’nin kaldırılması ile Buca’nın nefes alacağını kaydeden Erhan Kılıç, Jandarma Lojmanları’nın olduğu bölgede bir imar yolu olduğunu ve bu yolu açmak için çalıştıklarını söyledii. AK Parti ve CHP Milletvekillleri’nin de bu konuda çalıştığını belirten Buca Belediye Başkanı’ bu yolun açılmasıyla Buca trafiğinin rahatlayacağını ifade etti. Başkan Kılıç “ İmar yolu trafiğe açılırsa Adnan Kahveci Caddesi Menderes Caddesine Pararel ve alternatif bir yol haline gelecek. Belki bir tek yön uygulaması ile Buca trafiği önemli ölçüde rahatlayacak” dedi.

MESAİMİN YÜZDE ELLİSİ CEZAEVİ!

“Cezaevi’ni kaldırmak için ciddi bir irade gerekiyor” diye konuşan Erhan Kılıç, Buca Cezaevi’nde toplam 4500 tutuklunun kaldığını kaydeden Erhan Kılıç Kırıklar Cezaevi’nde sadece 700 kişilik kapasitesinin olduğunu söyledi. Kılıç “ Buca Cezaevi’ni kaldırmak için yeni bir Şakran Cezaevi gerekiyor. Belki hükümlü ve tutuklular başka cezaevlerine aktarılabilir ancak pek çoğunun davası İzmir’de. Ben Yeni bir cezaevi yapılmadığı sürece Buca Ceazevi’nin kısa sürede kaldırılacağını tahmin etmiyorum. Ancak yine de kaldırılması için mücadele veriyoruz. Mesaimin % 50’si cezaevi” dedi.

HİPODROM GELİRLERİ BUCA’NIN OLMALI!

Hipodrum’dan Buca’nın yeteri kadar faydalanamadığını ifade eden Buca Belediye Başkanı Kılıç,“Hipodrum gelirlerinin tamamı 2004 yılına kadar Buca Belediyesi’ne kalıyordu. Fakat 2009 yılında yapılan Büyükşehir Yasası’ndaki değişiklik ile mevcut durum ortaya çıktı. Şu anda gelirin % 50’si Büyükşehir Belediyesi’nin %20’si Bizim. %30’u ise diğer ilçe belediyelerinin. Ancak Bölgenin yükünü Buca ve Bucalı yaşıyor. Temizliğinden tutun yol bakımlarına kadar hepsi bizim belediyemizin yükümlülüğüne giriyor. Hatta bazen koşulara destek bile veriyoruz. Biz Ankara’ya başvurduk. Buca’nın hakkının Buca’ya teslim edilmesini istiyoruz” diye konuştu.

YENİ GÖLET 2020’DE!

Göletin yeniden düzenleneceğini söyleyen Buca Belediye Başkanı, göleti özellikle çocuklar için çekim merkezi yapmayı istediklerini ifade etti. Göletin şu andaki durumunun pek iç açıcı olmadığını belirten Kılıç 2020 yılı içinde göleti herkesin gitmek isteyeceği bir yer haline getireceklerini söyledi.

GENÇLER İÇİN YENİ SPOR SALONLARI YAPILACAK!

Haftanın 2-3 günü mahalleleri gezdiğini ifade eden Kılıç, radyodan vatandaşın sorularını da yanıtladı. Bucaspor’un 3. Ligde artık Buca FK adı ile mücadele ettiğini kaydededen Başkan Kılıç, uzun vadede takımı Süper Lig’de görmek istediklerini ifade etti. Buca’ya havuzlu butik spor aktivite merkezleri yapacaklarını anlatan Erhan Kılıç, amacının çocukları kötü alışkanlıklardan sporla uzak tutmak olduğunu söyledi. Kılıç, pek çok spor salonu yapacaklarını belirtti.

SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPILACAK!

Sosyal Belediyeciliği Buca’da inşa edeceklerinin altını çizen Başkan Kılıç, mahallelere tam gün açık kreşler açacaklarını vurguladı. Kıt kaynakları en rantabl şekilde kullanmak istediklerini ifade eden Kılıç “ Her projeyi muhtarımıza ve o mahalle halkına soruyor, danışıyoruz. Amacımız hem Katılımcı Belediyeciliği Buca’ya getirmek, hem de faydalı projeler üretmek” diye konuştu. Kılıç iş başvurularını firmalara yönlendirerek Bucalı gençleri iş sahibi yapmaya çalıştıklarının belirtti. 

ASFALTLAMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK!

“Buca’da asfaltlama seferberliği başlattık” diyen Buca Belediye Başkanı çalışmaların 5 yıl boyunca aralıksız devam edeceğinin altını çizdi. Bu süre sonunda araçların alt takımları bozulmayacağı bir Buca yaratacağız” dedi. Buca Çarşı’nın yakında yeniden ihale edileceğini ifade eden Kılıç, su baskınları için İBB’nin yağmur suyu atık projesini faaliyete geçireceklerini söyledi. Buca’nın %70’ine bu kanalların yapılacağını belirtti. Kent kimliği oluşturmak için kent estetiğine önem verdiklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı, sürücüleri emniyet kemeri ve hız konusunda uyardı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.