Başkan Kılıç, Vandalizmin yansımalarını yerinde inceledi!

Başkan Kılıç, Vandalizmin yansımalarını yerinde inceledi!

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, kentteki park ve bahçelerin en büyük sorunlarından biri olan Vandalizmin yansımalarını yerinde inceledi. 

Yenilenen Nazım Hikmet Parkı’nın harap hale geldiğini görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Kılıç, parkta gördüğü gençlerle sohbet ederek sahip çıkma çağrısı yaptı.  Buca’nın mahallelerinde icraat müdürlükleriyle birlikte turlar gerçekleştiren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, saha çalışmalarında Vandallar tarafından zarar gören alanları inceledi. Başkan yardımcıları ve icraat müdürleriyle Buca’daki 47 mahallenin sorunlarını çözmek için sahaya inen Başkan Kılıç, Yenigün Mahallesi ziyareti sırasında Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından mahalleye  yeni konumlandırılan çöp konteynerleri ve kısa süre önce yenilenen Nazım Hikmet Parkı’nın son halini görünce şoke oldu. 

gi0a5550-ok.jpg

KONTEYNER KAPAKLARI SATILDI 

Mahallenin genelinde belediye tarafından kokuyu önlemek ve modern bir görünüme kavuşturmak için yenilenen yerüstü çöp konteynerlerinin metal kapaklarının tamamı söküldüğünü gören Kılıç, konu hakkında bilgi aldı. Konteyner kapaklarının kimliği belirsiz kişiler tarafından sökülüp hurda fiyatına satıldığı ifade edildi. 

YENİLENEN PARK HARAP EDİLMİŞ 

Cadde turunun ardından Büyük Usta Nazım Hikmet’in adıyla taçlandırılan parkı gezen Kılıç, parkın zeminine yerleştirilen tartan zeminlerden oyuncaklara, heykelden duvarlara kadar tüm ekipmanların zarara uğradığını gördü. Yenileme çalışmalarının kısa süre önce gerçekleştirildiği parkı için ilgili müdürlüklere verilen hasarların giderilmesi için talimat veren Kılıç, parktaki çocukları uyararak Vandalizm’e isyan etti.  

gi0a5437-ok.jpg

EN İYİ TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR

Mahalledeki genç ve çocukları yaşadıkları çevreye korumaları ve sahip çıkmaları için bilinçlendiren Kılıç, “Arkadaşlar, bu parklar, sokaklar, caddeler hepimizin. Buralara harcanan paralar hepimizin cebinden çıkan paralar.  Bizler kıt kaynaklarla en iyi hizmeti verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz ama arkamızı döndüğümüzde her şey eski haline dönüyor. Temiz ve güzel bir çevre için sokakları, parkları yenilemek yetmez; sahip çıkmak gerekir. En iyi temizlik kirletmemektir.  Tüm hemşehrilerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.