Başkan Kocaoğlu, üç partinin il başkanlarıyla görüştü

Başkan Kocaoğlu, üç partinin il başkanlarıyla görüştü

Başkanlar'dan tam destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir’de Mecliste Temsilcisi bulunan partilere Ankara’da onay bekleyen projelerle ilgili sunum yapmak üzere ziyarette bulunuyor. İzmir’in Ankara’da bekleyen projelerini sunan Kocaoğlu destek istedi. Kocaoğlu'nun ikinci durağı MHP oldu. İl Başkanı Karataş, Kocaoğlu'nu "Şeref verdiniz" diye karşıladı.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi parti başkanlarına ziyaret programı, CHP ile başladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, İzmir’in Ankara’da onay bekleyen projeleriyle ilgili dosya sunup bilgi verdi.

Başkan Kocaoğlu'nu CHP'de, İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ankara’da bekleyen projelerle ilgili detaylı bilgilerin bulunduğu dosyayı sunan Başkan Aziz Kocaoğlu İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetim murulunu tebrik ederek çalışmalarında başarılar da diledi.

TBMM’de tahsis onayı ve izin bekleyen projelere destek beklediklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu 2019 seçimlerinin önemine dikkat çekerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.  Başkan Kocaoğlu “Size destek olarak ve düşüncelerimizi hayata geçirerek katkıda bulunma önerimiz var. Tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Uyum içinde çalışma konusunda 2019 gibi çok önemli bir süreçte hepimize çok görev düşüyor. Biz 2019’a kilitlenmek durumunda ve zorundayız. Bunun dışında yapılacak hiçbir şey yok. 2019 Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli yılıdır. Umarım CHP’liler, Atatürkçüler, laik cumhuriyetten yana olanlar bu sınavı verir ve ülke gelişmesini, ilerlemesini, demokrasiye olan inancını, insan haklarına olan inancını sürdürür ve geliştirir” dedi. İzmir’in projeleriyle ilgili dosyaları getirdiklerini ifade eden Kocaoğlu “İzmir’in projeleriyle ilgili dosyamızı getirdik. Diğer partilere de takdim ediyoruz. İlgilenmek ve destek olmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

DOSYA İÇERİĞİNİ ANLATTI

Dosya içerisinde bulunan projelerle ilgili bilgi veren Kocaoğlu, "İnciraltı planı, Halkapınar otogar, Metro, yolcu gemileri için barınak iskele revizyonları, İZBAN hat kirası, İZBAN'da sefer sıklığının artırılması, kıyı plan revizyonu (Karşıyaka Bayraklı) planları, Aktepe Emrez’deki hazine arazilerinin bedel karşılığı verilmemesi, kentsel dönüşüm, Milli Emlak ve TCDD’den tahsis talebi, İZSU kredi başvurusu, İller Bankası’na minibüslerle ilgili bir çalışma var” şeklinde konuştu.

Parti tüzüğüyle ilgili soruyu da yanıtlayan Kocaoğlu, “Tüzük Kurultayı'na katılmayacağım. Ailevi bir işim var. Delege de olmadık. Kurultay delegelerimiz gidip oy kullanacak. Yeteri kadar incelemedim. Bu konuda yanlış anlaşılacak bir şey söylemek istemem” dedi. 

KUŞAKLAR BOYU KONUŞULACAK

Ev sahibi İl Başkanı Deniz Yücel de Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Yücel, "Birlik ve beraberlik içinde olmamız ve bu zorlukları hep beraber dayanışmayla aşmamız gerekiyor. Sizlerin göreve geldiğiniz günden beri kente yaptığınız hizmetler kuşaklar boyu konuşulacak. Siyaset kişsel beklentiler için değil halk için yapılan biz fedakarlık işi. Sizin de bunu gerçekleştirdiğinizi görüyoruz. İzmir dünyada örnek olacak yatırımlar yapıyor. Bir kentin yerel yönetim imkanıyla nasıl kendi ekonomisini yaratabileceğini gösterip model olmuş uygulamalara sahip. Bizim dünyaya model olan uygulamalılarımızın diğer il ve ilçelere yayılması konusunda hedef ve beklentimiz var” dedi.

AYRIŞTIRICI SÖYLEM UYARISI

2019’un herkes için önemli olduğunu da vurgulayan Başkan Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: 

“2019 bizim için çok önemli. Hepimizin birlik beraberlik içinde, ayrıştırıcı söylemlerden uzak durarak, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkarak, 2019’da daha mutlu, huzurlu, müreffeh, yurtta barış dünyada barış şiarını uygulayan, sindiren Türkiye’yi inşa edeceğimize inanıyorum. Dosyadaki çalışmalarla ilgili üzerimize düşen her şeyi yapacağız ve ilgili yerlerde takipçisi olacağız. Kente hizmet getirmek hepimizin ortak ödevi. Gerekli sorumlulukla hareket edeceğimizi bilmenizi istiyorum."

Dosya içeriğiyle ilgili bilgi veren Kocaoğlu “Uzun süredir kentin gündeminde olan merkezi hükümetten almamız gereken, geciken izinlerle ilgili bir dosya getirdik. MHP’ye de İYİ Parti'ye ileteceğiz.  Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı'nı, Ankara dönüşünde ziyaret edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerken ya da Ankara’da kalan, takip edilmesi gerken işleri konusunda bilgi veriyoruz” dedi.

İKİNCİ DURAK MHP

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Ankara’dan onay bekleyen projelerle ilgili bilgilerin olduğu dosyaları sunmak için bugün gerçekleştirdiği üç parti ziyaretinin ikinci durağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı oldu.

KOCAOĞLU: ELİNİZDEN GELEN KATKIYI…

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’a dosya sunan Başkan Kocaoğlu, projelerin gerçekleşmesi için gereken desteğin verilmesi ricasında bulundu. Aziz Kocaoğlu, “Erken de olsa seçim sürecine girildi. Büyükşehir Belediyesi'nin olanaklarının her zaman olduğu gibi seçim sürecinde partilerimizin emrinde olduğunu belirtmek için geldik. İzmir’in Ankara’da takip edilmesi gereken ve bizim de takip ettiğimiz ancak geciken işlerimiz var. Bu konuda sizleri bilgilendirmek için geldik. Elinizden gelen katkıyı sayın milletvekillerimizle birlikte İzmir’in lehine olan işler için sunmak üzere size bir dosya takdim etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

NECAT KARATAŞ: GEREKEN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Başkan Kocaoğlu’nu ‘Hoş geldiniz şeref verdiniz” diye karşılayan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir’in Türkiye ekonomisine verdiği katkının farkında olduklarını, projelerin hayata geçmesi için Meclisteki İzmir milletvekillerine dosyayı sunacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Hepimizin yaşadığı nadide güzel bir kentimiz İzmir. Ege’nin incisi diyoruz ama birlikte beraber çalışma ortamını ortaya koyamadı. Diğer illere nazaran İzmir’in Türk ekonomisine koyduğu katma değerin ne olduğunu biliyoruz. Karşılığında da İzmir’in beklentisi olduğunu da biliyoruz sayın başkanım. Dolayısıyla İzmir'in tarımı, turizmi, sanayisiyle potansiyeli var. Ama bunu harekete geçirmek lazım. Gereken desteğin alınması gerektiğini de biliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte beklentileriniz yerine gelir. Önümüzdeki süreç gerek İzmir’imiz için 2019 seçim yılı gerekse de Türkiye’miz için beklentileri yerine getirecek süreç olur. Ziyaretinizden ve bize sunduğunuz dosyadan dolayı teşekkür ediyoruz. . MHP parlamento grubumuz ve özellikle İzmir milletvekillerimiz vasıtasıyla gereken katkıyı sağlamak için var. MHP konulara hep olumlu ve yapıcı yaklaşmıştır. Bizler de bunu vekillerimize takdim edeceğiz. Gereken her türlü desteği vereceğiz.” 

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir’in diğer kentlere karşın destek noktasında geride kaldığını da vurgulayarak, “İzmir seçim döneminde diğer illere nazaran daha güzel seçimler yaşıyor. İzmir’in beklentilerinin sadece belediye ile aşılamayacağını biz de söylüyoruz. Dolayısıyla İzmir’de bu zamana kadar yaptığınız hizmetlere çok teşekkür ediyoruz ama İzmir’imizediğer illere nazaran destek noktasında merkezi hükümetin de katkı sağlaması gerektiğini sürekli söyledik. Önemli olan İzmir halkına ve kentimize gereken yatırımı yapmaktır. Bu sizler vesilesiyle olabilir. Yarın öbür gün başka bir belediye başkanı vasıtasıyla olabilir. Onlarla yapılır. Veyahut da merkezi hükümetin katkısıyla yapılması. Kim tarafından yapılırsa yapılsın” değerlendirmesini yaptı.

İZMİR’DE SORUN YAŞAMADIK

Başkan Kocaoğlu’nun İzmir’de proje dosyalarını teslim ziyaretlerinde son durağı İYİ Parti ildu. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve yönetim kurulu üyelerinin kapıda karşıladığı Kocaoğlu İzmir’in hoş görüsüne vurguda bulundu. Başkan Kocaoğlu “Tüm salonlarımız İzmir’in malı, kapılarımız tüm partilere açık” dedi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar da “Türkiye genelinde bir çok yerde partimiz zorluklarla karşılaştı. İzmir’de sorun yaşamadık teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kocaoğlu, “İYİ Parti’nin kurulup il teşkilatının belirlenmesinden sonra şahsınızı ziyaret edip başarılar dilemek istedim. Önümüzdeki süreçte önemli seçimler yapılacak. Siyasi ortam tabiri caizse ısınmaya başladı. İzmir’in siyasi hoşgörüsünü bugüne kadarki seçimlerde yaşadığımız ve sürdüreceğimize inandığım demokratik ortamı İzmir Büyükşehir belediyesi'nin olanaklarının ve salonların tüm partilerimize açık olduğunu belirtmek istedim” dedi.

“BUGÜN BİZ YAPIYORUZ AMA”

İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bugün kendisinin yürüttüğünü  ama salonların Tüm İzmirlilerin malı olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu “Bugün bu görevi biz yapıyoruz. Ama bunun İzmir’in malı olduğunu belirtmek istedim. İYİ Parti'ye de başarılar, sağlıklar dilerim. Ülkemize hizmette yolun açılmasını dilerim. İYİ Parti mensuplarına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“İZMİR’DE SORUN YAŞAMADIK”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ziyaretten memnuniyet duyduklarını ve önemsediklerini belirterek parti kuruluş sürecinde ülkenin pek çok yerinde partinin zorluklar yaşadığını ancak İzmir’de böyle sorunlarla karşılaşmadıklarını vurguladı. Başkan Kocaoğlu’na teşekkür eden Ulupınar, “Ziyaretinizi önemsiyorum. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ve normalleşmeye ihtiyacı va. Bu ziyaretin katkı koyacağına inanıyorum. Tükiye’nin öteki zihniyetinden çıkması lazım. Bu da siyasi partilerin ciddi, samimi, içten hareket etmesiyle olur. Bundan dolayı önemli. Demokrasiye değişik bakış açısı var. İYİ Parti ciddi sıkıntı çekti.Türkiye genelinde yer vermediler, baskılar oldu. Zaman zaman elektrikleri kapattılar. Genel Başkanımız çöp tenekelerinin üstünde konuşmak zoruda kaldı. Ama İzmir’de bunu yaşamadık katkınıza teşekkür ediyorum. İzmir bizi koruyor. Düşüncesi, demokrasiye bakış açısı, bayrak Atatürk sevgisi bizi koruyor. Sıkıntı yaşatamıyorlar” dedi.

“EN BÜYÜK İHTİYAÇ BİRLİK BERABERLİK”

Başkan Kocaoğlu’nun kendilerine katkı koyduğunu da söyleyen Ulupınar, “Siz de bize ciddi katkı koydunuz. Genel Başkanımız Meral Akşener’in gelişinde de yardımcı oldunuz. İzmir’de hiç kimse afişlerimize dokunmadı. Teşekkür ediyorum. Tüm konuşmalarımda söylüyorum şu anda Türkiye’de en çok ihtiyaç olan şey birlik beraberlik. Bir yüzde 50’nin diğerine küfrettiği dönemde birlik zor. Siyasi partiler maalesef fayda sağlıyor ayrışmadan. Birlik olmadan ne siyaseten ne ekonomik olarak ne de dış işlerinde gelişeceğini düşünüyorum. İzmir ve İzmirlinin yararına her türlü konuda yanınıda olacağımızı söylemekten mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

İzmir’in hükümet kanadında bekleyen sorunları ve projeleriyle ilgili dosyayı sunan Başkan Kocaoğlu, destek istediklerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.