BAŞKAN MESUT ERGİN’DEN ÇÖZÜM SÖZÜ ALDILAR

BAŞKAN MESUT ERGİN’DEN ÇÖZÜM SÖZÜ ALDILAR

Ayvalık ilçesi Üçkabağaç kırsal mahallesinden Gülden Nur Bulut ve Mübeccel Bulut, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'i başkanlık makamında ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Gülden ve Mübeccel teyzelerin sıkıntılarını dinleyen Başkan Ergin, program dahilinde gerekli çalışmaları başlatıp, sorunun çözümü için girişimde bulunacaklarının sözünü verdi.

Ayvalık ilçesi sınırlarında kalan 16 köyü ziyaret ederek sorunları kaynağından dinlediklerini, vatandaşlarla karşılıklı çözümler bulduklarını vurgulayan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Ziyaretlerimizi önce köy kahvesinde sohbet ederek başlatıyoruz. Ardından köyün sokaklarını teknik ekibimizle birlikte dolaşarak yapılması gereken hizmetleri yerinde inceliyoruz. Tespit ettiğimiz sıkıntıları, daha sonra iş programımıza dahil ediyoruz. Çözüme kavuşturulması için elimizdeki tüm olanakları seferber ediyoruz” dedi.

Ziyaretler sırasında kurulan sıcak ve samimi ortamlar doğrultusunda, köylerde yaşayan büyük küçük hemen herkesin yanlarına gelerek, istek ve dileklerini aktardıklarını söyleyen Başkan Ergin, “ Ayrıca her hafta kurulan Perşembe Pazarı’na gelen ağabey ve ablalarımız, alışverişlerini yapıp köylerine dönmeden önce bizi ziyaret ediyor, bu da bizi çok mutlu ediyor. Gülden ve Mübeccel teyzelerimiz de bizi ziyarete geldi, sohbet ettik, dertlerini dinledik, birlikte çözümler ürettik. Onları köylerine mutlu bir şekilde yolcu ettik” diye konuştu.

Sosyal hizmet anlayışıyla belediye kapısının kentin dört bir köşesinde yaşayan herkese açık olduğunu belirten Başkan Ergin, aralık ayındaki mecliste, maddi anlamda köylerde yaşayan vatandaşlara çok şey kazandıran kararın alınmasında öncü ve örnek olduklarını söyledi. .jpg

Köylere belediye hizmetlerini artırarak devam edeceklerini aktaran Başkan Ergin şunları söyledi: “6360 sayılı yasa kapsamında köy statüsünden çıkarılan 16 mahallenin tekrar “Kırsal Mahalle” kimliğini kazanmasıyla ilgili ilk adımı atarak, öncü ve örnek olduk. Ayvalık Belediye meclisimizin aldığı karar, diğer belediyelere de örnek oldu ve ardından İzmir İlçe belediyeleri başta olmak üzere birçok belediye, sınırlarındaki mahalleleri kırsal statüye kavuşturan meclis kararları almaya başladı. Çok sayıda belediye Ayvalık Belediyesini arayarak, konu hakkında bilgi almaya devam ediyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.