Başkan Sandal'dan 'Srebrenitsa Soykırımı' mesajı

Başkan Sandal'dan 'Srebrenitsa Soykırımı' mesajı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Srebrenitsa Soykırımı'nın 26. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Medya Ege- Bosna Savaşı sırasında 8 binden fazla Boşnak sivilin Sırp askerler tarafından katledildiği Srebrenitsa Katliamı, üzerinden 26 yıl geçti. Geçen uzun zamana rağmen yaşanan acılar hala canlı. Srebrenitsa Soykırımı'na dair sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "İnsanlık tarihinin en kara, en utanç verici olaylarından biri olan #Srebrenitsa Katliamını unutmadık, unutmayacağız. Kaybettiğimiz canlar için Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

e6ax3l-xmaujou.jpg

'Srebrenitsa Soykırımı' nedir?

Bosna Savaşı sırasında 8 binden fazla Boşnak sivilin Sırp askerler tarafından katledildiği Srebrenitsa Katliamı, üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen hala yakın tarihin kanaya yarası olarak tazeliğini koruyor.

11 Temmuz 1995'te başlayan ve 8 bin 372 Boşnak sivilin Ratko Mladic emrindeki Sırp askerler tarafından hunharca öldürüldüğü Srebrenista Katliamı, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendiriliyor. Aradan çeyrek asır geçmesine rağmen halen bin kurbanının kayıp olduğu bu büyük trajedi sadece Bosna Hersek'in değil tüm insanlığın adalet arayışının sembolü haline geldi.

Soykırımda katledildikten sonra toplu mezarlara gömülen Bosnalıların DNA örneklerinden kimlik tespit çalışmaları ise devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.