Başkan Selvitopu, "Karabağlar'ın geleceğini planladık"

Başkan Selvitopu, "Karabağlar'ın geleceğini planladık"

Karabağlar Belediyesi, düzenlediği törenle Barış Semt Merkezi'ni vatandaşların hizmetine açtı.

Karabağlar Barış Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, belediye meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Tören öncesi Dokuz Eylül Üniversitesi Yörük Türkmen Kültürü Arge Merkezi Zeybek Ekibi ve Kuva-yi Milliye Konak Şubesi Zeybek Ekibi gösteri sundular.

Biz Karabağlar sevdasıyız

Törende açılış konuşmasını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Biz Karabağlar sevdalısıyız, bizim hedefimiz Karabağlar'ı bütünüyle geliştirmek. Karabağlar'da yaşayan 500 bin insanımızla birlikte olabilmek. Herkesin derdine ortak olmak, herkesin derdine çare aramak ve dertlere derman olmak için buralardayız. Başka bir amacımız yoktur, biz halk sevdalısıyız, biz Karabağlar sevdalısıyız, biz İzmir sevdalısıyız, biz Türkiye sevdalısıyız" dedi. Yeni Zelanda da Müslümanlara karşı yapılan katliamda hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle anan Başkan Selvitopu, saldırıları şiddetle kınadı. 

sem-merkezi-ic-(4)-(custom).jpg

Karabağlar'ın geleceğini planladık

Başkan Selvitopu geçen 5 yıllık süre boyunca Karabağlar'ı geleceğe hazırladıklarını belirterek, "Karabağlar'ın 2050 yılında nasıl olacağının planlamasını geliştirdik. Çünkü kentler geleceğe planlamayla taşınır. Plan ve proje olmadan hiç bir işi sağlıklı yapamazsınız. Biz öncelikle 2700 hektar yerleşim alanımızın tamamının planlamasını gerçekleştirmeye çalıştık" dedi. 

Sadece 540 hektarlık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkisinde olan bölümde çalışma yapılamadığını belirten Selvitopu, yetki verilmesi halinde bu 540 hektarlık alanında planlamasının yapılacağını ifade etti. Karabağlar'ın geleceğe taşınmasını sağlayacak bilgi ve birikime sahip olduklarını sözlerine ekleyen Selvitopu, "Hedefimiz Karabağlar'ı bütünden geliştirmek. Dikey ve yatay ayrımını tamamen ortadan kaldırarak, Karabağlar'ı modern ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Semt merkezlerini 58 mahalleye yayacağız

Karabağlar'ın her mahallesine semt merkezlerini yaymak istediklerini belirten Selvitopu, "Semt merkezlerimizin sayısını 58'e çıkararak Karabağlar'daki her  mahallemize semt merkezlerini yaymak istiyoruz. Her semt merkezinde mutlaka taziye yeri yapmak istiyoruz, bu bir ihtiyaç. Büyük kentlerde taziye ziyaretlerinin küçük dairelerde karşılanması mümkün değil, o nedenle Karabağlar Belediyesi olarak taziye evlerini bütün semt merkezlerimizde gerçekleştireceğiz. Kültür merkezlerini semtlerimizde yayacağız, gençlerimizi, çocuklarımızı kültürle sanatla buluşturacağız. Onların kültürden sanattan mahrum kalmalarına gönlümüz razı olmaz, gençlerimizi donanımlı yetiştirmek, birikimli yetiştirmek en temel görevimiz" dedi.

Karabağlar Belediyesi'nin ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam edileceğini de ifade eden Selvitopu, "Sağ elin verdiğini sol elin görmediği anlayışla yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Şu anda 1400 ailenin yanındayız, bu sayıyı her geçen gün arttıracağız" dedi. 

Karabağlar'da eğitime desteğin devam edeceğini de  sözlerine ekleyen Selvitopu, Karabağlar'da dar gelirli ailelerin yanında olarak, eğitim desteğinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Yetkiyi bize verin

Karabağlar'da kentsel dönüşüm konusunda bir çözümün üretilemediğine değinen Selvitopu, "7 yıldır insanımızı endişe içerisinde bekletmeye kimsenin hiç hakkı yok. Bu yetkiyi lütfen Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verin, biz bu sorunu insanlarımızla oturur uzlaşı içerisinde çözeriz. Bunun çözülmeyecek bir tarafı yok, yeter ki bu yetki yerel yönetimlere bırakılsın. Yerel yönetimsiz bir kentsel dönüşüm olmaz, olamaz. Kentlerin belleği, kentlerin arşivi yerel yönetimlerdir. Yerel yönetim oradaki sosyal dokuyu bilir ve çözümler üretir. Bunun için de özellikle 17 mahalledeki yetkinin yerel yönetimlere verilmesi gerekir." diye konuştu.

Siyaset yapmak için değil, hizmet etmek için yeniden Karabağlar Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu hatırlatan Selvitopu, "Rant için aday değiliz, rantçılara Karabağlar'da siz yol vermeyeceksiniz. Bu rant Karabağlarlılar'ın olacak, buranın çilesini çeken insanlarımızın olacak" dedi. 

Son olarak Karabağlar Belediyesi olarak çok donanımlı bir semt merkezini hizmete açtıklarını ifade eden Selvitopu, Barış Semt Merkezi'ni yapmaktan dolayı çok gurur duyduklarını belirterek, yeni semt merkezini mahalle sakini kadınlara emanet etti ve "Mart'ın sonu bahar" diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Selvitopu ve Soyer için destek istedi

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan yaptığı açılış konuşmasında, öncelikle Yeni Zellanda'da Müslümanlara yapılan katliamı kınadı. Barış Mahallesi'ne yapılan semt merkezinin mahalleye hayırlı olmasını dileyen Arslan, "En büyük hizmet doğrudan insana yapılan hizmettir, bu hizmet böyle bir hizmettir. Çünkü sosyal belediyeciliğin odağında insan vardır. Başkanımıza mahalle insanımıza yaptığı bu hizmetinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi. "Martın sonu bahar" diyerek sözlerini tamamlayan Arslan, yerel seçimlerde Başkan Muhittin Selvitopu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer için destek istedi.

150 kişilik konferans salonu bulunuyor

Barış Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz da , yaptığı konuşmada  Başkan Muhittin Selvitopu'na mahalle sakinleri adına teşekkür ederek, çiçek ve plaket verdi.

4 kattan oluşan Barış Semt Merkezi, kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı. Başkan Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız yeni semt merkezinde incelemelerde bulundu. 4 katlı Barış Semt Merkezi'nde taziye evi, oyun odası, kütüphane, dikiş atölyesi, seminer sınıfı, bilgisayar sınıfı, el sanatları atölyesi, eğitim sınıfı ve 150 kişilik konferans salonu bulunuyor. Öte yandan, Barış Semt Merkezi'nde Bale Sanatçısı Özlem Kaplan adına hizmete açılan kütüphaneye de bir çok yerden destek geldi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.