Başkan Selvitopu'ndan sivil inisiyatif vurgusu!

Başkan Selvitopu'ndan sivil inisiyatif vurgusu!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sivil inisyatifin önemine değinerek “Özellikle geçtiğimiz 5 yılda Karabağlar’ın geleceği konusunda önemli birliktelik oluşturuldu. Bundan sonra da aynı şekilde ortak hareket ederek modern, yaşanabilir, insanların mutlu olduğu Karabağlar’ı yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Karabağlar Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu Bozyaka Kültür Merkezi nikah salonunda düzenlendi. Divan Başkanlığını Fikret Doğan’ın yaptığı genel kurula Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Genel Kurul öncesi bir konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, olağan genel kurulun tüm Karabağlar için hayırlı olmasını diledi.

Yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaları sahiplenecek onları geleceğe taşıyacak olan tek şeyin sivil inisiyatif olduğuna değinen Başkan Selvitopu özellikle Kent Konseyi ile 5 yıldan bu yana bir birliktelik oluşturulduğuna da dikkat çekti. Karabağlar’ın  3 önemli konusu olduğunu her fırsatta dile getiren Muhittin Selvitopu şunları söyledi. “Bunları her yerde söylüyorum. Bu konulardan birisi Poligon deresi. Burada askeri tesis var. Ordu bizim ordumuz, onların her zaman başımızın üzerinde yeri var. Tabi onlar kullandığı sürece bizim itirazımız yok. Bizim endişemiz yarın askeri tesis oradan taşınırsa yeşil örtüsü ve doğallığı ile 200 hektarlık alan ne olacak? Bizler rekreasyon alanı olmasını istiyoruz.  Rekreasyon, yeşil dokuyu koruyan alanlardır. Tabi içerde spor alanları, kültür ve tiyatro alanları gibi yapılar yapılabilir ama o da yüzde 3’ü geçemez. Buraları Tüm Karabağlılar ve İzmirliler kullanacak. Diğer konumuz üniversite konusu. Burası da 80 hektarlık alan, 38 hektarı üniversite’ye 42 hektarı ise konut alanı olarak ayrıldı. Biz her zaman söylüyoruz.  Bizim Karabağlar’da konut alanına ihtiyacımız yok. Biz geçtiğimiz gün mecliste de söyledik. 80 hektarın tamamının üniversite alanı olarak ayrıldığı gün biz de yurt binamızı üniversitemize tahsis edeceğiz. Bu konuda hiç bir beklentimizde yok. Yeter ki buranın tamamı üniversite kampus alanı olsun.Diğer bir konumuzda Karabağlar Kaymakamlığı önündeki çukur. Orası da benim bildiğim 25 yıldan bu yana bu şekilde duruyor. Burası kamuya ait bir alan. Biz buranında altı otopark üstünün ise meydan olmasını istiyoruz”  

Kentsel dönüşümde yerel yönetimler odak noktasında olmalı

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Muhittin Selvitopu kentsel dönüşüm konusunda yerel yönetimlerin önemine vurgu yaptı. Selvitopu “Kentsel dönüşümde 6306 sayılı yasa da riskli alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun var. Bu risk adı neden konuldu bilmiyorum. Tabii siz risk derseniz. Bu şu anlama geliyor. Her an için bir tehlike var. Biz bu konuda 2 şey öneriyoruz. Bu riskli alan 5393 sayılı yasaya göre dönüşüm alanına dönüştürülsün. Ve yerel yönetimler işin odak noktasında olsun. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi ile Çevre Şehircilik Bakanlığımızda devrede olsun. Biz bu işin altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız. Bilgi ve birikimimiz var. Bu işin altından kalkarız. Bir diğer konuda 6306 sayılı yasaya göre ilan edilen alanın iptal edilmesi. İptal edildiği andan itibaren de görev yerel yönetimlere geçiyor. Yerel yönetimlere geçtikten sonra da biz bu işi çözeriz. Karabağlar’da yerleşim alanı 2 bin 700 hektardır. Biz bunun 2 bin hektarında nasıl yaptıysak 700 hektarda da rahatlıkla yaparız. Bu konuda hiçbir tereddüt’ümüz yok. Bir de son olarak 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasın da yerel yönetimler işin odak noktasında olmalı Çünkü kentin belliği yerel yönetimlerdir. Kentleri geleceğe taşıyacak olan da yerel yönetimlerdir. Tabi ki Çevre Şehircilik Bakanlığı en üst yetkili makamdır. Onunda denetimiyle bu çalışmalar yapılmalıdır” diye konuştu.

Selvitopu konuşmasını son bölümüne ise Karabağlar’da başlayıp sonra diğer bölgelere yayılan yangını ayırdı. Yanan yerlerle ilgili Orman Genel Müdürlüğünün ağaçlandırma çalışmaları yapacağını belirten Selvitopu, oraların yeşillendirilmesi, yaşamın tekrar canlanması için çaba sarf etmek zorunda olduklarını belirterek, Kent Konseyi üyelerinin bu bölgeye yapacakları tüm çalışmalara destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Seniye Nazik Işık yeniden başkan seçildi

Konuşmanın ardından yapılan genel kurulda Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığına Seniye Nazik Işık yeniden seçilirken yürütme kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ömer Öktem. Servinaz Ömür, Mürvet Ergin, Laçin Ergül, Rıza Ercan, İhsan Ak, Ali İçyer, Fatma Akbaba, Bülent Şimşek, Tacim Öz, Sinan Şener, Fatma Şimşek, Feryal Güllüada
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.