Başkan Sengel, 100. yılı Selçuk semalarından kutladı

Başkan Sengel, 100. yılı Selçuk semalarından kutladı

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 1919 ruhunu 2019’a taşımanın gururunu gökyüzünden binlerce yükseklikten paraşütle Tandem atlayışı yaparak yaşadı. Başkan Sengel’e bu heyecanlı atlayış esnasında Hayko Cepkin de eşlik etti.

 

Selçuk'un ilk kadın belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 19 Mayıs'ta 19 Kişiyle 1919 ruhunu tüm Selçuk halkına hissettirme adına ilk kez binlerce metre yükseklikten paraşütle atlayış gerçekleştirdi. Başkan Sengel, gökyüzünden Selçuk Efes semalarına bayrak açarak atladı.  Kendisini alanda bekleyen Selçuk halkını gökyüzünden büyük bir heyecanla selamlayan Başkan Sengel; "Biz 1919 ruhunu 2019’a taşıyanlarız. Bizden daha ileriki nesillere örnek olacak, doğru işleri yapmayı kendimize hedef edinen kişileriz. Bu anlamda 100. Yılımızı gökyüzünde kutlamanın heyecanını yaşadık.  Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" dedi.

1919dan-2019a---4.jpeg

ÖZGÜRLÜK DESTANININ YAZILDIĞI GÜN SELÇUK SEMALARINDA

İklimi ve arazi yapısı sebebiyle her mevsim atlayış yapılabilen ve paraşüt sporunun vazgeçilmez merkezlerinden biri olan Selçuk Efes Havaalanı, bu kez büyük bir heyecan veren atlayışa tanıklık etti. Seçimlerde en büyük desteği gençlerden alan Selçuk'un ilk kadın belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile özgürlük destanının yazıldığı gün olan 19 Mayıs 1919'un 100. Yılını Selçuk semalarında kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadı.

1919dan-2019a---5.jpeg

1919 ruhunu 2019’a taşıyanlar olarak, gençlere ve geleceğe örnek olmanın ve bu noktada doğru adımlar atmayı hedeflemenin önemine dikkat çeken Başkan Sengel; "1919 ruhunda bir mücadele vardı. İnanılmaz büyük bir mücadeleydi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 kişiyle Bandırma Vapuru’na bindi ve şu anda 2019’dayız. Görüyorum ki, hala Türk gençliğinin içinde bir mücadele ruhu var ve bu mücadele ruhu içimizde var olmaya da devam edecek. Çünkü bizler 1919 ruhunu 2019’a taşıyanlarız" dedi.

'HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK'

'Gazi Mustafa Kemal Atatürk; gençliğe güvendiyse vardır bir bildiği' diyen Başkan Sengel, bu nedenle gelecek nesiller için gençlere sonsuz güvendiğini söyledi. Birçok hayali olduğunu ve bu hayallere sıkı sıkı tutunduğunu belirten Başkan Sengel; "Biz hayallerimizi öncelikle bir belediye başkanı olarak Selçuk Efes’te gerçekleştireceğiz.  Daha sonra da bu hayallerimizi tüm Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Bundan sonra her şey çok güzel olacak. 100. Yılımız ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" dedi.

'EFES’İ KUŞBAKIŞI GÖRMEK MÜTHİŞTİ'

Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve Selçuk Belediyesi bayrağını İzmir Marşı eşliğinde gökyüzünden atlayış alanına indiren paraşütçüler, tüm katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Tandem Eğitmeni Çağdaş Türkmen eşliğinde Selçuk semalarına yükselen ve büyük bir heyecanla atlayışı gerçekleştiren, atlayış sonrası ise ilk duygularını gazetecilerle paylaşan Başkan Sengel, "İlk atlayış anı müthişti. Benim için müthiş bir deneyimdi. Selçuk Efes’i kuşbakışı görmek çok güzeldi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'İSTİKBAL GÖKLERDEDİR' duygusunu hissettim ve bundan gurur duydum" diye konuştu.

Böylesine güzel bir iklime sahip olan bu kentte Selçuk Efes Havaalanı’nın olmasının önemine vurgu yapan Başkan Sengel, adrenalin tutkunlarının vazgeçemedikleri paraşüt sporunun Selçuk Efes semalarında oluşturduğu muhteşem görüntünün son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Bu heyecanı başta gençler olmak üzere herkesin yaşaması gerektiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Türk Hava Kurumu’na bu konuda verdiği destek için ve bizimle birlikte işbirliği sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Bugün 1919 ruhuyla 2019’a merhaba dedik. Nice 100. Yıllarımız olsun. Cumhuriyet baki olsun. Mücadele ruhumuzda hiçbir zaman sönmesin. Her şey çok güzel olacak" dedi.

1919dan-2019a---9.jpeg

HAYKO CEPKİN EŞLİK ETTİ

Birçok Paraşüt öğretmeni ve paraşüt tutkunlarının da atlayış yaptığı 100.Yıl coşkusuna sanatçı Hayko Cepkin de eşlik etti. Atlayış sonrası konuşan sanatçı Hayko Cepkin; “19 Mayıs vesilesiyle ilçemize baharı getiren Filiz Ceritoğlu Sengel ile hem bir ilke imza atmış olduk, hem de 19 Mayıs ruhunu gençlerle paylaşmış olduk” diyerek, THK’na ve Türkiye’de tek Paraşüt Okulu olan Selçuk Efes Havaalanına katkılarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.