Başkan Sengel, 'Güçlü ve özgür kadınların kazandığı hakları savunacağız'

Başkan Sengel, 'Güçlü ve özgür kadınların kazandığı hakları savunacağız'

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel İstanbul Sözleşmesi'nin feshine tepki gösterdi.

Başkan Sengel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Anayasamızın yüce Meclisimize tanıdığı yetki ve sorumluluklar gereğince kabul edilen İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece yarısı kararıyla gayrimeşru şekilde ortadan kaldırılmasının kabul edilebilir bir yanı bulunmuyor.

Türkiye kadın hareketinin uzun yıllardır sürdürdüğü mücadele sonucunda kabul edilen, tek gayesi kadınları koruyarak kadın-erkek eşitliğinin sağlanması olan İstanbul Sözleşmesi, uluslararası bir insan hakları sözleşmesidir. 

İktidara düşen görev, toplumun ezici bir çoğunluğunun açıkça desteklediği bu sözleşmeyi hayata geçirerek görevini yerine getirmesiyken, erkek şiddetinin kollanmasının ve kadınların devlet tarafından korunmaz hale gelmesinin önünü açan bu iptal kararı gayrimeşrudur. 

0-(8)-106.jpg

Ortada ne zaman nereden geleceği belli olmayan ve kamu düzenini bozan bir erkek şiddeti vardır. Kamu otoritesi, Türkiye’de çok yaygın bir şekilde görülen ve toplumsal infiale sebep olan bu şiddet sarmalına son verecek tüm tedbirleri alarak,  şiddeti ulusal ve uluslararası yasalara, sözleşmelere uygun bir şekilde durdurmalıdır.

Türkiye kadın hareketi ve erkek şiddetine karşı mücadele eden her yaştan her kimlikten on milyonların talebi bu yöndedir; kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi bu gayrimeşru gece yarısı iptal kararına rağmen büyüyerek devam edecektir. İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatacağız!"
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.