Başkan Soyer: Coğrafya kaderdir ama yıkım kader değildir

Başkan Soyer: Coğrafya kaderdir ama yıkım kader değildir

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından, deprem bölgesindeki faaliyetlerle ilgili video mesaj yayınladı. Mesajında İbni Haldun'un 'Coğrafya kaderdir' sözünü de hatırlatan Başkan Soyer, depremden ölmek kader değildir" dedi.

MEDYA EGE - Paylaştığı video mesajın not kısmında, "Coğrafya kaderdir ama yıkım kader değildir. Yaralarımızı dayanışma ile sarmak için depremin ilk gününden beri tüm imkanlarımızı seferber ettik, etmeye devam edeceğiz." ifadelerini paylaşan Başkan Soyer, "Değerli yurttaşlarım yaşadığımız deprem felaketinin üzerinden 1 ay geçti. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaşmak için başlattığımız seferberliğimiz her gün daha da büyüyor. Halen toplam bin 600’ün üzerinde personelle afet bölgesindeyiz. Zarar gören altyapının yenilenmesinden, bu personelin ihtiyacının giderilmesine kadar her alanda vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz." dedi.

KONTEYNER ÜRETİMİ DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bölgesinde 4 şehirde kurduğu çadır kentlerde 8 bin 500 vatandaşımızın barınma sorununun çözüldüğünü de dile getiren Başkan Soyer, "Bu sayı düzenli olarak artıyor. Çadır kentlerin yanı sıra Konteyner kentlerimizde büyüyor. Osmaniye ve Hatay’da bulunan Konteyner üretim merkezlerimizde seri şekilde konteyner üretmeyi sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

s292936.jpg

İZSU'nun Hatay’da su şebekesinin onarımını gerçekleştirdiğini de müjdeleyen Başkan Soyer, "Sahra hastanemizi de kurduğumuz Hatay’da şimdi çocuklarımız için eğitime başlayan bir masal evimiz, kadınlarla ilgili özel destekler sağlayan Anahtar Kadın birimimiz bulunuyor. Afet bölgesinde yer alan mobil mutfaklarımızda günde 12 bin 700 kişiye yemek üretiyoruz. 6 Şubat’tan u yana toplam 191 TIR, 129 kamyon, 3 uçak, 3 gemi, 7 otobüs ile İzmirlilerin ve belediyemizin sağlamış olduğu insani yardım malzemelerini depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

"DİRENÇLİ KENTLER KURACAĞIZ"

Bir Kira Bir Yuva kampanyasıyla 23 binin üzerinde aileye kira desteğinde bulunulduğunu ve yuva kurulduğunu da vurgulayan Başkan Soyer, mesajlarına şöyle devam etti: "İbni Haldun’un dediği gibi coğrafya kaderdir. Fay hatları üzerinde bir ülkede yaşıyor olmak hepimizin ortak kaderidir. Ancak depremden ölmek kader değildir. Depremden ölmek cehalet ve hıyanettendir. Bu büyük felaketten dersler çıkartarak, benzer bir afette bu kadar büyük kayıplar, bu kadar büyük tahribatlar yaşamamak için dirençli kentler kuracağız ve insanlarımız güvenli, sağlıklı huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürecekler."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.