Başkan Soyer, ilçe başkanlarıyla buluştu!

Başkan Soyer, ilçe başkanlarıyla buluştu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla Tarihi Hava Gazı Fabrikası'nda bir araya geldi

Toplantıda İzmir Büyüşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin önceliklerine göre 5 yıllık stratejik planda yapılacakların tartışıldığı öğrenildi. İlçe belediyelerinin öncelik verilmesi gereken projelerini tek tek not alan Soyer'in stratejik planın hayata geçirilmesine bu önerilere göre şekil vereceği öğrenildi.

Başkan Soyer'in başkanlar ve kendisi dışında toplantıda kimseye yer vermemesi de dikkatlerden kaçmadı. İlçelerde bazı muhtarların tutumuna yönelik başkanların serzenişte olduğu belirtildi. Başkanların, ‘bazı muhtarlar bizim dışımızda bürokratlar ile konuşuyor’ şikayetini Soyer’e ilettiği aktarıldı.

BAYRAKLI ADLİYESİ’NİN KONAK’TA OLMASINI KABULLENEMİYORUZ

Toplantıda Bayraklı ve Konak ilçeleri arasında sınır konusunun gündeme geldiği öne sürüldü. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın, “Bizim Konak ve Bornova ile bir sınır anlaşmazlığımız var. Bornova ile çözdük ama Konak ile devam ediyor. Bayraklı Adliyesi’nin Konak’ta olmasını kabullenemiyoruz” minvalinde bir konuşma yaptığı aktarıldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da, “Benim yapacağım bir şey yok. İstiyorsan mahkemeye ver” şeklinde bir cevap verdiği iddia edildi.

KİMSENİN GERİDE KALMASINI İSTEMEM!

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin İYİ Parti ile birlikte Millet İttifakı olarak büyük şehirlerde iktidarı AK Parti’den alması büyük yankı uyandırmıştı. Süreç kamuoyunda 1989 yılında SHP’nin elde ettiği başarıya benzetiliyordu. Soyer’in toplantıda bu duruma atıfta bulunarak, ‘Başarıyla çıktığımız süreci iyi yönetmeli ve ilk seçimde iktidar olmalıyız’ vurgusunu yaptığı aktarıldı. Soyer’in belediye başkanlarına verdiği mesajda, “Umarım birlikte devam ederiz. Sorumluluğumuz Türkiye çapında. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Şahsi değil memleket düzeyinde siyaset yapıyoruz. Umarım birlikte yürürüz. Kimsenin geride kalmasını istemem. Halkımız bize bir şans verdi. Yolumuz iktidar yolu. Görevlerinizde kendiniz şahsi değilsiniz” şeklinde ifadeler kullandığı öne sürüldü. 

Öte yandan Soyer'in başkanlardan 2 prestij projesi istediği ve ilçelere yapılak masal evlerinin benzerlerinden bir tane de ilçe belediyelerin yapmasını istediği öğrenildi. İzmir'in yanan ormanları seferberlik tarihin 8 Aralık olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.