Başkan Soyer, Kocaoğlu'ndan görevi devraldı

Başkan Soyer, Kocaoğlu'ndan görevi devraldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yeni Başkan Tunç Soyer, Aziz Kocaoğlu’ndan görevi teslim aldı.

Soyer, “Aziz Başkanı ve yaptıklarını unutmayacak. Kendisinin müsterih olmasını istiyoruz. Aziz Kocaoğlu’nun taşıdığı bu bayrağı aşağıya indirmeyeceğiz. Bunun için canla başla çalışacağız. Her zaman başımız sıkıştığında yanına geleceğimize bilmenizi isterim” derken, Kocaoğlu ise, “Her şeyin sonu olduğu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın da sonu var. En büyük hedefim bu görevi partili arkadaşa teslim etmek. Ayrıca siyasetin bir meslek değildir.  Zamanı geldiğinde bu görevin bir hizmet olduğunu hayat felsefem ve siyaset felsefem olarak bırakmaya karar verdim” dedi.

erc_7132.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, mazbatasını aldıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Soyer’i kapıda karşılayan Kocaoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi kurmayları birlikte makama geçtiler. Toplantıda Aziz Kocaoğlu eşi Türkan Kocaoğlu, Soyer’in eşi Neptün Soyer ve belediye çalışanları katıldı.

BAŞARILI BİR SEÇİM GEÇİRDİK 
izmir’de başarılı bir seçim geçirdiklerini belirten Kocaoğolu, “15 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yaptıktan sonra bu yaklaşık 5 yıldır en büyük hedefim aday olmayacağımız zaten ifade etmiştim başta genel başkan olmak üzere. Bayrağı CHP’den bir arkadaşa teslim edebilmek için 5 yıl çalıştım ve başarılı olduk 31 Mart itibariyle. Tunç Soyer, başkan olması konusunda başarılı seçimi hep birlikte yönettik ve başarılı bir seçim geçirdik. Başta 2004 ve 2009’da beni Bornova ve Büyükşehir’e aday gösteren Deniz Baykal olmak üzere ve PM üyelerine, MYK üyelerine; ayrıca 2014 yılında yine Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Genel Merkez’e sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Tabi partiler, genel başkanlar, genel merkezler aday gösteriyor ama esas sizi belediye başkanı yapan İzmirlilerin teveccühüdür, oylarıdır. İzmirlilere beni başkan seçtikleri için ailem ve ben ömür boyu minnettar kalacağız. 3 dönem bu onurlu görevi yaşattılar. Her şeyin bir sonu olduğu gibi bunun da bir sonu var. En büyük hedefim partili bir arkadaşa bu görevi teslim etmekti ayrıca siyasetin bir meslek olmadığı, zamanı geldiğinde zirvede bırakılması gerektiği doğrultusundaki hayat felsefemden dolayı bırakmaya karar verdim ve bugün son derece mutluyum” dedi.

erc_7418.jpg

ADAY OLMAYACAĞIM 1 EKİM’DE AÇIKLAMIŞTIM 
Kocaoğlu, “Aday olmayacağımı açıkladıktan sonra yine köylerimizde partim için çalışmaya devam ettim. Başarılı bir seçim süreci geçirilmesinde elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştım. Bu seçim İstanbul’da hallolacak, bu seçimde AKP belki de sadece Cumhurbaşkanının bugüne kadar iktidarında yaptığı yanlışların bir muhasebesi oldu. Burada ekonomik sıkıntılar elbette var. Ekonomiyi zaten önümüzdeki süreçte daha da iyi göreceğiz. Seçime yönelik baskılarla götürülen süreci… Ama onun dışında bence seçimin kaderini belirleyen en önemli faktör cumhurbaşkanının hukuk ve yönetim yönünden son derece hatalı davranışlarıdır. Birçok kişi yarına güvencesinde şüphe içerisine düşmüştür. Bu da sandığa yansımıştır. Ülkenin ve demokrasinin geleceği açısından tarihi bir seçimdir. Bu seçimin ülkemize, İzmir’e ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum ki iktidar başta cumhurbaşkanı bu seçimleri doğru değerlendirir. Bugüne kadar yapılan hatalardan dönülür ve barış içerisinde tekrar ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarılmasını diliyorum” dedi.

15 YILDIR BAŞKAN EŞLERİNİN KADERİNİ PAYLAŞIYORUM 
Türkegül Kocaoğlu, “Hiç aklımda olmayan bir görevle karşılaştım 15 yıl önce. Ben de kararınca bu ülkeye olan borcumuz nedeniyle elimden geleni yapmaya çalıştım. Çocuk, kadın ve yaşlılık sorunları alanında... Bir de çok güzel kalan 15 yıl boyunca benle aynı kaderi paylaşan başkan eşleri ile tanıştım. Neptün Hanımı çok iyi tanıyorum kendisine başarılar diliyorum. Sayın başkanımıza da… İnşallah ufak tefek zorluklarla bizim 15 yılımız geçti sizin de tatlı şekilde mücadeleniz sürer. Herkese hoşça kalın diyorum, sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

HER BAŞIMIZ SIKIŞTIĞINDA 
Tunç Soyer, “Kendimi çok şanslı hissediyorum. 15 yıl İzmir’de büyük bir onurla ve başarı ile belediye başkanlığı yapan başkanımız arkasından bu görevi devralacağım için… İzmir asla aziz başkanı ve yaptıklarını unutmayacak. Kendisinden müsterih olmasını rica ediyorum onun bayrağını asla aşağıya indirmeyecek yukarı çıkarmak için canla başla çalışacağız. Huzurlu bir gelecek diliyorum kendisine. Başımız sıkıştığında yanınıza geleceğimizi bilmenizi isteriz” ifadelerini kullandı.

VEFAYI BİLİYORUZ, VEFASIZLIK YAPMIYORUZ
Makam odasında buluşmanın ardından devir teslim töreni için meclis salonuna geçildi. Burada son kez kürsüye çıkan Kocaoğlu, “15 yıl geldi, geçti. Biz CHP’nin mensubuyuz. 15 yıl İzmir’in sorunlarıyla uğraşmaya çalıştık. Tabi şunun bir tespitini herkesin yapmasını istiyorum. 2004 yılında İzmir’in ekonomisi nasıldı, ürettiği katma değer nasıldı, tarım üretimi nasıldı? Bir bunu bir de bugün geldiğimiz durumun muhasebesini yaptığımızda İzmir’in diğer kentlerle büyüme trendine baktığımızda bizim ne yaptığımız çok iyi ortaya çıkacaktır. Yaptıklarımız rakamsal olarak belli. Kırsal neden öne çıktı; kırsaldakiler çok daha samimi. Vefayı biliyor. Vefasızlık yapmıyor. Onlarla yaptığımız çalışmaları hem akrabalarına anlattılar hem de kendileri yüksek sesle anlattılar. Diğer sektörlerde bu böyle olmadı ama aynı çalışmayı diğer sektörlerde de yaptık” dedi.

HÜKÜMETİN YAPTIĞI YATIRIM 15 MİLYAR LİRA
Tüm hizmetleri büyükşehir belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla yaptıklarını vurgulayan Kocaoğlu, “İzmir ulaşımda çağ atlamıştır. Sadece kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız raylı sistemleri devleti, belediyesi toplanarak hiçbir ilde yapamadı. Bunu büyük borçla aldığımız belediyeyi 15 sene önce 1 kat trilyon 408 borcu ödediğimiz gibi 2 milyar liralık gayrimenkul aldık ve TC tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 yılda 17 milyar 500 milyon lira yatırım yaptı. Her ne kadar seçim arifesinde hükümet 60 milyardan bahsediyorsa da 15 sene içinde hükümetin yaptığı yatırım 15 milyar liradır. Bu rakamlar devletindir. 81 vilayet içerisinde devletin yaptığı yatırımdan daha fazla yatırım yapan bir belediye biliyorsunuz bu da o belediyenin başarıdır. Ben bilmiyorum” diye konuştu.

İSTANBUL’DA BİR DOLAP ÇEVRİLMEK İSTENİYOR
AK Parti cephesinden seçim sonuçlarına yapılan itirazlara da değinen Kocaoğlu, şunları söyledi: “Seçim bir yarış. İstanbul’da bir dolap çevrilmek isteniyor buna kimsenin hakkı yok. Sadece CHP’liler değil 82 milyon vatandaş eğer ilerlemek istiyorsa mutlaka bu seçimlerde Millet İttifakı’nın yanında yer almak kimsenin hakkını kimseye yedirmemek zorundadır. Bu hem CHP hem İYİ Parti hem de 82 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevidir. Verdiğin, vermediğin oya sahip çıkacaksın yarın sana yapılmasını istemediğin şeyi bugün kimseye yapmayacaksın. Türkiye’nin en güzel kentlerinden birinde yaşıyoruz. İzmir’in kadınları her koşulda demokrasiye ve yaşam felsefelerine destek oldular. AKP oy ver sana yatırım yapacağım diyor her seçimde. Oyla tehdit ederek seçimde başarısız çıktığı zamanda İzmir’e gereken yatırımı yapmıyor ama İzmir hem duruşuyla hem Akdeniz’in tarih boyunca en çağdaş kenti olması nedeniyle yapmazsan yapma ben ilkelerimden yaşam biçimimden taviz veremem dedi ve demeye devam ediyor. İzmir’e hizmet etmek duyguların en yücesi. Ben bu duyguyu 15 sene yaşadım. Diliyorum ki tunç başkan da uzun süre bu duyguyu yaşar ve başarılı olur.”

150 YILLIK BİR BELEDİYEDE 35. BAŞKAN OLMA GURURUNU YAŞIYORUM
Türkiye’nin 1 Nisan’dan itibaren değişmeye başladığını kaydeden Tunç Soyer ise, “Bir açıdan işim çok kolay, bir açıdan da zor. Kolay yanı şu 15 yıl boyunca büyük başarı ile örnek kimliği ile çok başarılı işlere imza atan bir belediye balkanının arkasından bu görevi devralacak olmam. Hiçbir belediye nasip olmayacak avansla işe başlıyorum. Onun yükselttiği bayrağı aşağı indirmemek gibi bir sorumluluk var. Türkiye’de büyük bir değişim başladı bunun öncü kenti olmayı başarmak zorundayız. Türkiye 1 Nisan da yeni bir geleceğe uyandı. Asla bitmeyecek denilen iktidar 1 Nisan itibariyle değişmeye başlıyor. Türkiye değişmeye başlıyor. Onların bundan 15 yıl önce iktidar kapılarını açan yereldeki çalışmaları nedeniyle olduğu gibi Türkiye’de yerelde başka bir şey gelişmeye başladı. Bu iktidarın değişmesinin mümkün olduğu gerçeği anlaşılmaya başlandı. Türkiye aşağıdan yukarıya doğru değişecek ve bu değişimin öncü kenti İzmir olacak. Zorluklarını bilerek yola devam etmemiz lazım. Bugün bize düşen demokrasiye sımsıkı sahip çıkmak. 150 yıllık bir beleyenin 35. Belediye başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Bu şehri koruyarak geliştirmeye devam edeceğiz. Sonra refahını büyütmeye gayret edeceğiz. Bu refahın adil biçimde paylaşılmasını sağlayacağız. Bunu sanayinin, turizmin, tarımsal kalkınmanın başkenti olarak yapacağız. İzmir, Türkiye’de çok daha fazla yakından takip edilen ve gıpta edilen bir kent olacak. Bu inançla aziz başkanın bıraktığı yerden devam edeceğimize huzurlarınızda söz veriyorum. İzmir’de kimsenin başını öne eğdirmemek için, kentiyle guru duymasını sağlamak için aşkla çalışacağız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.