Başkan Soyer, Ömer Köroğlu'nun sorularını yanıtladı!

Başkan Soyer, Ömer Köroğlu'nun sorularını yanıtladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Radyo Pause'da Ömer Köroğlu'nun sorularını yanıtladı.

(Haber- Eylül Ayça Karakuş) Korona virüs nedeniyle evlerimize kapandığımız bu günlerde sosyal medyadan doğru verileri sizlerle paylaşmak için Medya Ege ailesi olarak canla başla çalışıyoruz. İşte bugün sizlerle özel bir canlı yayının detaylarını paylaşacağım. 

İzmir Radyo Pause nin başarılı programcısı Ömer Köroğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i Pazar günü ınstagram canlı yayına konuk aldı. Katılımcıların ilgi gösterdiği canlı yayına bir çok soru geldi. Köroğlu, hazırlamış olduğu sorularla birlikte izleyicilerden gelen soruları da Başkan Soyer'e iletti.

img_20190216_164756.jpg

Evinden canlı yayına katılan Tunç Soyer samimiyetle soruları cevapladı. Güzel sohbetin detaylarını ve önemli başlıklarını sizler için not aldım... İlk gelen sorular ekmek dağıtımıyla ilgiliydi.

  • Başkan Soyer, ekmek fabrikasının aralıksız ekmek ürettiğini ve köylere, mahallelere zabıtalar tarafından hijyene önem gösterilerek ekmek dağıtımının devam ettiği bilgisini verdi.
  • İlk kez bu yayında bilgisini verdiği çarpıcı bir diğer açıklama ise halk pazar yerleri için oldu.

Hafta sonu açılması gereken pazarlarımız Pazartesi günü açılacaktır ve “Siz Evde Kalın Pazarı Evinize Getiriyoruz.” Sözleriyle izleyicilerde heyecan yarattı. Detayları gün içinde sosyal medya hesaplarından duyurusu yapılacağının altını çizerek yeni bir projeyi tanıttı.

  • Sizler evde kalmaya devam edin, bizler sizler için var gücümüzle çalışıyoruz. Desteklerimiz devam edecektir bundan şüpheniz olmasın diyerek sosyal mesafeyi korumanın önemini vurguladı.
  • Yirmi ayrı noktada termal ateş kontrolü yapılıyor ve daha da sıklaşacak bu kontroller.

Ömer Köroğlu'na gelen yoğun mesajların içinde elektrik kesintileriyle ilgiliydi. Başkan Soyer bu soruya da açıklık getirdi.

  • Elektrik kesintileri olan yerler bizimle mutlaka iletişime geçsinler, sorunlarına çözüm getiririz.
  • 86 ton mama sokak hayvanlarına dağıtıldı. Güvercin,kedi ve köpekler bu süreçte aç kalmadı açıklamasının yaparak hayvan sevenleri mutlu etti.
  • Gönüllülerin desteğiyle 90 kişi engelli çocukların yardımı için çalışıyor. Erişimlerimiz şu an çok hızlı ve gelen talepler Him üyeleri tarafından takip ediliyor.
  • 250 eğlence merkezine destek verildi ve imkanlarımız doğrultusunda bu sayılar çoğalacak diye ümit ediyorum.
  • Sağlık salgını maalesef ekonomik krizi de beraberinde getirdi. Salgın patlatmadan önce plan işsizlik şimdi daha da can yakmaya başladı. Tarım, sanayi, otel sektörü üzülerek söylüyorum daralıyor. Tek çaremiz dayanışma içinde olmamızdır.

Biz gücü olan ile ihtiyacı olan arasında köprü olmayı üstlendik. Dayanışmamız büyüdükçe başarımız artıyor. Buradan da herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Yayının sonuna yaklaşırken önemli bir mesajla İzmir halkına seslendi Tunç Soyer.

Salgının yayılmaması için sınırlı ve kontrollü şekilde evlerinizden çıkınız lütfen. Bizler sizlerin sağlığı için maske üretimine ve dağıtımına devam ediyoruz. Sizler de bu süreçte evlerinizde kalarak bize destek olunuz.

Medya Ege ailesi olarak ınstagram ortak canlı yayınla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i konuk alan Ömer Köroğlu'na teşekkür ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.