Başkan Soyer'den 2 Temmuz paylaşımı

Başkan Soyer'den 2 Temmuz paylaşımı

"unutMADIMAKlımda"

Selcan ÖZTÜRK - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak 26 yıl önce Sivas Madımak Otel'de gerçekleşen katliamda yaşamını yitirenleri andı. 

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta gerçekleşen ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan şenlikler sırasında Madımak Oteli'nin yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesi ile sonuçlanan Madımak Olayı ‘nda dışarda toplanan göstericilerden de iki kişiyle birlikte toplam 37 kişi hayatını kaybetmişti.

Bunun üzerine  sosyal medyada unutMADIMAKlımda hastagi ile paylaşım yapan birçok ünlü siyaseçiler gibi Soyer'den de anlamlı bir paylaşım geldi.

Soyer paylaşımında ; "#2Temmuz1993 26 yıl önce bügün Madımak Oteli’nde türküleri yaktılar, şiirleri yaktılar, insanı insana kırdırıp, yürekleri yaktılar... “Kalanlar, ölenler için şiirler yazar” dediler şiirler yazıldı ve ben hiç #unutMADIMAKlımda" sözleriyle Madımak olayını andı.

456ds5g.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.