Başkan Sürekli, Gazi Dernekleri ile bir araya geldi

Başkan Sürekli, Gazi Dernekleri ile bir araya geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle gaziler, aileleri ve dernek yöneticileri ile buluştu.

Türkiye Muharip Gaziler ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneklerini ziyaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; gazilik, şehitlik mertebelerinin bir güne sığdırılamayacak kadar önemli olduğunu ifade ederek, “Biz şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve yakınlarının bir gün değil, hayat boyu yanındayız. Değerleri bir güne değil bir ömre sığmaz. Sorunlarını sık sık dinliyoruz. Evlerine konuk oluyoruz. 20 yıldır tazminatlarından, maaşlarına; sağlık ve eğitimden istihdama kadar her konuda destekçileriyiz. İstiklal ve istikbal mücadelemizdeki yerleri tartışılmaz. Fedakârlıkları bir güne sığmayacak kadar büyük. Talepleri, beklentileri her zaman başımız üstüne.” açıklamasında bulundu.

unnamed-1.jpg

"Şefkat eliniz yüreğimizde"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Gökmen devletin şefkat elini yüreklerinde hissettiklerini belirtirken, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Recep Özel de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelme isteklerini iletti. Her iki başkanın da dilek ve önerilerinin takipçisi olacağını söyleyen Başkan Sürekli, şunları söyledi; “Başkanlarımızın söyledikleri, bizlerden istediklerinin takipçisiyiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da şehit ve gazilerimize ilişkin her konuda sonsuz hassasiyet göstermektedir. Kendisi de sıklıkla şehit ailelerimiz ve gazilerimizle, onların yakınlarıyla bir araya gelmektedir. Pek çok alanda refahlarını sağlamak için önemli adımlar atmıştır. Söyledikleri gibi devletimiz sıcak elini üzerlerinden asla çekmeyecek.”

unnamed.jpg

"Hakları ödenmez"

Pandemi süreciyle ara verdikleri eş zamanlı ziyaretler ve karınca modeli çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Her gittiğimiz ilçede mutlaka şehit ailelerimizle, gazilerimiz ve yakınlarıyla buluşuyoruz. Onları dinliyoruz. Yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Bu, iktidara geldiğimiz andan bu yana böyle. Çünkü biliyoruz ki; onların cesaretiyle bu topraklar vatan oldu, bu bayrak dalgalanıyor. Ve bizler de altında hürriyeti yaşıyoruz. Cumhuriyeti yaşıyoruz. Haklarının ödenmeyeceği aşikâr, ancak elimizden geleni yapıyoruz. 20 yıldır istisnasız bir şekilde kendilerini destekliyoruz. Biz göreve geldiğimizde 6 bin 315 şehit ve gazi yakınımız kamuda istihdam edilirken, bugün bu rakam 45 binlere ulaşmış durumda.

Hayata geçirdiğimiz tüm uygulamalarda istisnai yerleri var. Bizler; dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Balkan Savaşı’ndan Çanakkale’ye, Mısır ve Suriye’den Galiçya’ya, Kafkas Cephesi’nden İstiklal Harbi’ne kadar bu coğrafyanın her köşesinde kahraman ecdadımızın kanı var. Onların aziz hatıralarına sahip çıkmak görevimiz. Bu vesile ile, bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal Mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Müşir ve Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor; tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.