Başkan Uysal, Kaleiçi'ni gezdi!

Başkan Uysal, Kaleiçi'ni gezdi!

 Hıdırlık Kulesi’nden başlayıp Üç Kapılar’da biten gezide Başkan Uysal, İtalyan misafirlerini kırmadı ve bir restoranında Gradara Belediye Başkanı Filippo Gasperi’yle konuklar için pizza yaptı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal, Kaleiçi Old Town Festivali için 24 ülke 48 şehirden Antalya’nın tarihi kent merkezine gelen heyetlerle birlikte Kaleiçi’ni gezdi. Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlendiği Kaleiçi Old Town Festivali için Antalya’ya gelen 24 ülke 48 kentten heyetler, milattan önce 4’üncü yüzyıldan bugüne farklı medeniyetlerce kesintisiz iskan edilen ve üzerinde hayat bulan her medeniyetin izlerini taşıyan yaşayan antik Kent Kaleiçi’ni gezdi. Geziye Başkan Uysal ve eşi Ümran Uysal da katıldı. 

Gezi, Kaleiçi’nin güneyindeki en uç nokta olan ve surlara 2’nci yüzyılda eklenen Hıdırlık Kulesi’nden başladı. Başkan Uysal’ın Kaleiçi’ne dair çocukluk anılarını da misafirleriyle paylaştığı gezi, Hıdırlık Sokak’tan halk arasında Keçili Park olarak anılmayan başlayan ama eski Antalyalılar için yanık hastane alanı olarak bilinen seyir terasında devam etti. Konuklar, seyir terasında tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nı izlerken Başkan Uysal, alanda bulunan İtalyan Hastanesi’nin 1920’li yılların sonunda çıkan büyük bir yangında kullanılamaz hale geldiğini ve bölgenin bu nedenle ‘yanık hastane’ olarak anıldığını anlattı. 

kaleici-gezisi-5.jpg

Keçili Park’ın ardından heyet, Camili Sokak üzerinden Hesapçı Sokak’a çıktı. Yabancı konuklar, yol üzerinde karşılaştıkları birbirinden farklı hediyelik eşyaların yer aldığı dükkanlara, halı mağazalarına ve gümüş eşyalarının yer aldığı tezgahlara bakmayı da ihmal etmedi. Gezi sırasında su molası verilen Kaleiçi’nin ünlü bir pizza restoranında ise Başkan Uysal, İtalya’nın Gradara kentinden gelen misafirlerin ısrarını kıramayıp pizza tezgahına geçti. Başkan Uysal ve Gradara Belediye Başkanı Gasperi, misafirler için pizza yaparken ayaküstü atıştırılan pizzalar konuklardan tam not aldı. 

Hesapçı Sokak’tan tarihi Üç Kapılara uzanan yolda Başkan Uysal, küratörlüğünü Dr. Ebru Nalan Sülün'ün yaptığı açık hava sanat alanı çalışmalarını da inceledi. 'Birlikte - Kapıların İzinde' başlığıyla gerçekleştirilen ve sokağın ruhunu ortaya çıkarma ve kamusal alanı sanat ile harekete geçirmeyi hedefleyen çalışmalar hakkında Başkan Uysal, küratör Sülün'den bilgi aldı.

kaleici-gezisi-3.jpg

Başkan Uysal ve beraberindekilerin bir sonraki durağı ise Kandiller Sokak’ta çağdaş Türk resminin usta isimlerinden Muhittin Selamet anısına düzenlenen çalıştay oldu. 'Hayat seninle güzeldi Muhittin Selamet' başlığını taşıyan çalıştayın koordinatörü Doç. Dr. Terlan Mehtiyeva Azizzade, sokakta devam eden resim çalışmaları hakkında konuklara bilgi verirken Başkan Uysal, festival anısına hazırlanan ve herkesin bir fırça darbesi bıraktığı tabloya da küçük bir dokunuş yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.