Başkanlar o soruya yanıt verdi! Adaylık görüşleri neler?

Başkanlar o soruya yanıt verdi! Adaylık görüşleri neler?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık sorularına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yedi aydan az bir süre kalmışken CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan ‘altılı masa’nın ortak cumhurbaşkanı adayı hala belli değil.

'NE DENİRSE ONA UYACAĞIZ'

141522.jpg

Ankara Bilim Üniversitesi’nde gençlerle buluşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyaya düşen bir görüntüde, “Aday olacak mısınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi: "Ben bu soruyu duymamak için hiçbir yere gitmiyorum. Ankara halkı bizi Ankara için seçti. Hizmet etmemizi bekliyor. Bizden başka bir görev istenirse, biliyorsunuz bu, ‘altılı masa’nın görevi. Biz, o ne derse ona uyacağız. Çok samimi olarak bir şey söyleyeceğim, hem 6 milyonluk bir şehirde belediye başkanı olacaksınız hem de korumasız, rahat bir şekilde halkın içinde gezebileceksiniz… Ben bundan büyük makam tanımıyorum."

'ALLAH BİLİR'

img20221204053236.jpg

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TÜYAP 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda katıldığı söyleşide bir izleyicinin cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

İmamoğlu soruya, "Ben belediye başkanı seçildikten hemen sonra önemli bir yazar gelmişti, o da sormuştu ‘Böyle böyle gelecekte’ diye. Yani bizde de en güzel laftır, 'Allah bilir' deriz yani, değil mi? Öyle cevap verince 'Bak Allah bilir' dedi, 'demek ki düşünüyor' falan. Ya ‘Allah bilir’ dedim yani. Dolayısıyla sana da ‘Allah bilir kardeşim’ diyeceğim, ne diyeyim?" yanıtını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.