Başkanlardan stadyum yorumu: "Alın yapın kardeşim"

Başkanlardan stadyum yorumu: "Alın yapın kardeşim"

Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan statlar hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediyes Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar açıklama yaptı.

Statlar konusunda AK Parti'den yöneltilen eleştirilere İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’nden ortak tepki geldi. Kocaoğlu “Bizim davamız yok, alın yapın kardeşim” derken, Akpınar ise “Kaçak sarayı yapanlar, Yalı’ya stadı da yaparlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta zirve mücadelesi veren Karşıyaka'nın Çiğle Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki antrenmanını ziyaret ederek teknik ekibe ve futbolculara moral vermişti. İkili basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, " Aziz Başkan bizi Danıştay'dan karar bekleme aşamasından kurtarsın artık. Stadımıza bir an önce kavuşalım. Büyükşehir davadan vazgeçtiği gün inşaat kaldığı yerden devam edecek" demişti.

KOCAOĞLU VE AKPINAR'DAN YANIT

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar statlar konusunda AK Parti cephesinden yöneltilen “Davaları geri çeksinler statların inşaatına başlayalım” şeklindeki eleştirilere karşı ortak basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi.

Karşıyaka’da ve Göztepe’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilecek yeni şehir statlarında iptale giden süreci ve yargıdaki gelişmeleri özetleyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Statların imar planlaması sürecinde her iki belediyemiz de gereken desteği verecek ve önünü açacağız. Kentin geleceği açısından oralara stat yapılmaması için karşı görüşümüz ve değerlendirmemiz sürüyor. Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üç ayrı stat için meclislerimizde karar aldık, bize ait arazilerde stat ve otopark yapılması koşulu ile bakanlığa kullanım izni verdik. Şu anda her iki belediyenin de açmış olduğu bir dava yok. İzmir’in kuzeyinde ve güneyinde stada ihtiyaç olduğunu, sadece stat değil bir spor kompleksi yapılmasını, altyapı tesisi yapılmasının doğru olduğunu savunduk. Karşıyaka’da 80 dönüme yakın alanı o dönemin yetkileriyle birlikte stat alanı olarak belirledik. Sonra o projeden vazgeçildi. Karşıyaka Spor Kulübü yöneticilerinden Çiğli’deki garaj alanımızın arkasında stat yapılmasına yönelik bir talep iletildi. Örnekköy’deki yerden vazgeçelim Çiğli’de stat yapılsın diye bir öneride bulduk. Göztepe’de de Mehmet Sepil ile yer arayışlarımızı sürdürdük. Menderes Tekeli’de 130 dönüm arazinin 40 dönümüne stat, kalan 90 dönüme de diğer branşlar için spor kompleksi yapılması konusunda mutabakata vardık. Çalışmalarımız sürüyor. Menderes Belediyesi bu yeri tahsis ettiği takdirde, bakanlıkla birlikte buraya bir kompleksin yapılması için bir irademiz var. Yer sıkıntımız sürerken, Tire’de inşaat devam ediyor ve Bornova’daki stat geçen hafta açıldı. Bizim görevimiz kentte dargınlıkları, küskünlükleri çözmek, kutuplaşmaları önlemek, birlikte uzlaşı kültürü ile sorunlarımızı çözmek, kentin ve ülkenin birlik beraberliğini sağlama misyonumuz var. Bizim geri çekecek bir davamız yok. Böyle bir dava varsa bu davayı çekmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu uzlaşı kültürünün bu kente yerleşmesi konusunda, hataları giderek katılımcı bir yönetim anlayışı ile kenti yönetmek istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi her türlü özveride bulunmaya hazırdır” dedi.

“STATLARIN POLİTİKAYA MALZEME YAPILMASI YANLIŞ”

“15’er bin kişilik üç tane stadın bu kentte politikaya malzeme yapılması doğru değildir” diyerek siyasi eleştirilere tepki gösteren Aziz Kocaoğlu, “Bundan dolayı susmayı tercih ettik. Önemli olan iş yapmak. Bornova Stadı’nı yaptık, Tire’de yapıyoruz. Bize verilirse Tekeli ve Örnekköy’de de stat yapmaya hazırız. Bunların bugüne kadar yapılmaması konusunu da dikkate sunuyorum. Uzlaşma diye bir şey söz konusu değil. Merkezi hükümet ve bakanlık kararlarını tebliğ etmiş, ben Karşıyaka Yalı’ya, Göztepe’ye stat yapacağım, İzmir Büyükşehir Belediyesi dava açtı bunu engelledi, davayı geri çeksinler bu stadı yapayım demektedirler. Biz Alsancak’ta üzerimize düşeni yaptık. Proje çalışmalarının devam ettiğini ve ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını duyduk” diye konuştu.

KOCAOĞLU: ALIN YAPIN KARDEŞİM 

Stat yapılacak alanda mülkiyet problemleri çözülemediğinden ötürü mahkemenin iptal kararı verdiğine de dikkat çeken Kocaoğlu şunları dile getirdi: “Biz yanlışı kamuoyunda yeteri kadar tartıştık. Karşıyaka Yalı’ya ve Göztepe’ye stat yapma konusundaki ısrarı algılayabilmiş değilim. Üç stat da 15 bin kişiden fazla olamıyor. İzmir’in şehir stadının olmadığını göz önüne alırsak hiçbiri ihtiyacı karşılamıyor. Biz uzlaşı aramıyoruz. Biz anlayamadığımız ısrarı ve “Davayı geri çeksinler” polemiğini anlayamıyoruz. Bizim bir davamız yok. Hukuksuz yapılan işlere dur demek zorundayız. İmar uygulaması yapılmadan ihaleye çıkılan statların da işlemlerinin hukuka uygun olmadığını ispat etmiş olduk. Buyurun, imar planlarınızı yapın, ihaleye çıkın statlarınızı yapın… Biz geri adım atıyoruz. Alt tarafı yüz milyon liralık stat yapılacak. Bizim yaptığımız yatırımlar ortada. Bu iki tane 50’şer milyon liralık stat, bakanlığa da, hükümete de bu kente de yazık… Ben bu kent için çalışıyorum. Duruşum, adaletli davranışım, uzlaşmacı kişiliğim ortada. Yeter artık bu kentin iki tane stattan çektiği. Madem öyle alın yapın kardeşim… Bu iş çocuk oyuncağı değil. Yer gösterilir yaparız. Bakanlığın parası da cebinde kalır, yanlış yapılmaz. Bu statlar yapılırsa kıymeti yok. Bu para İzmirlinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin.”

AKPINAR ELEŞTİRİLERE İSYAN ETTİ

Stat konusunda yerel idareye yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, “Daha güzel bir kentte yaşama hayaliyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son dönemde ne yazık ki Karşıyaka konusunda bazı siyasetçiler ve gruplar belediyelerimizi yanlış biçimde eleştiriyor. Şehircilik açısından Yalı’da yapılacak olan stat bu kente bir değer kazandırmayacaktır. Bu konuda muhalefetim devam edecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın arazisi olan ve sportif amaçla tahsis ettiğimiz Yalı’daki bu alanda bu kadar ısrarcı olmalarını anlamış değilim. Umarız yarın neden izin verdin diye serzenişte bulunmazlar. AKP iktidarı Türkiye genelinde 25 tane stat yaparken, bunlardan 23’ü şehir dışında yapıldı. Biz stat yapılmasına karşı değiliz. Örnekköy’de ulaşımı daha kolay bir yerde spor adası yapılması daha doğrudur. Yalı’daki stadın yıkılmasıyla birlikte gençlerimiz spor müsabakaları yapacak alan bulamıyor. Buranın amatör sporlar için kullanılması ve Örnekköy’de yeni stat yapılması yönünde görüş bildirdik. Ama ne yazık ki olmadı. AKP İzmir milletvekillerinin ve iktidarın bu yöndeki ısrarı devam ediyor. Devam eden davamız olmamasına karşın, davayı çekmemiz yönünde çağrılar geliyor. Davam varsa geri çekiyorum, buyursunlar yapsınlar…” dedi. Akpınar ayrıca, “CHP’li belediyeler bize engel oluyor” algısı yaratılmak istendiğini belirterek, “Kaçak sarayı yapanlar Yalı Stadı’nı hayli hayli yaparlar…” şeklinde konuştu.

Kaynak: Ege Postası / Erman Şentürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.