'Baskılar ve Gericilik Son Bulursa 1 Mayıs Bayram Kutlanır'

'Baskılar ve Gericilik Son Bulursa 1 Mayıs Bayram Kutlanır'

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, birliğin, mücadelenin, emeğin ve dayanışmanın şanlı günü 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın gerçek anlamda bayram olarak kutlanmasının ancak ve ancak ülke genelinde emeğin, barışın, eşitliğin, kardeşliğin, özgürlüğün hakim olması ve de AKP iktidarı döneminde günden güne artan baskıların ve gericiliğin son bulmasıyla mümkün olabileceğine vurgu yaptı.
 
Başkan Tosun, mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
"Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Cumhuriyetimizin kazanları her geçen gün yara alırken, gericilik, kutuplaştırma ve ayrıştırma daha fazla artıyor. Son referandum sürecinde de görüldüğü gibi demokrasimiz ve hukuk sistemimiz uçuruma sürüklenmiş durumdadır. Bu zor sürecin kararlı ve örgütlü mücadelemizle aydınlanacağı da kaçınılmaz bir gerçektir. Bugün, 1 Mayıs, alın terinin, emeğin, dayanışmanın, onurlu yaşam isteyen, emeğinin hakkını almak için mücadele eden emekçilerimizin ve işçilerimizin günü. Bugün, ülkemizde 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın gerçek anlamda bayram olarak kutlanabilmesi ancak ve ancak ülke genelinde emeğin, barışın, eşitliğin, kardeşliğin, özgürlüğün hakim olması ve de AKP iktidarı döneminde günden güne artan baskıların ve gericiliğin son bulması ile mümkündür. Çünkü barışın, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün günden güne yara aldığı bir ortamda işçi sınıfı da yara almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; emeğin, özgürlüğün, dayanışmanın, bağımsızlığın ve Cumhuriyet sevdasının türkülerinin özgürce söylendiği, barışın, kardeşliğin ve sevginin halaylarına coşkuyla durulduğu, alın terinin yüceliğine, insan onuruna yakışır nice nice 1 Mayısların yaşanmasını diliyorum. Emekçi dostlarımızın ve işçi sınıfının 1 Mayıs Birlik, Mücadele, Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm halkımızı da alanlarda işçi sınıfının bu onurlu mücadelesine destek vermeye davet ediyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.