Bayındır Belediyesi’nden Anlamlı Video

Bayındır Belediyesi’nden Anlamlı Video

Bayındır Belediyesi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıl dönümünü hazırladığı bir video ile andı.

Videoda oğlunu Çanakkale Savaşları’nda kaybetmiş Bayındır’ın Hamidiye (şimdiki adı Canlı) köyünden bir annenin oğlunun komutanına yazdığı mektup temsili olarak canlandırıldı.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de videoyu bir mesaj ile paylaştı. Demirezen mesajında “İstiklalden İstikbale… Dönmeyi hiç düşünmediler. Bu vatanı evlatlarına bırakabilmek için canlarını gözlerini bile kırpmadan verdiler. 17 Ekim 1915 tarihinde Canlı mahallemizden ( o zamanki adı Hamidiye) Habibe Anamızın Şehit olan oğlu Ömer için komutanına yazdığı mektup bu Vatanın neler verilerek kazanıldığını bize en hakiki şekilde yüreğimizde histtermektedir. Çanakkale Zaferi eşi benzeri görülmemiş bir destandır. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümünde, İstiklal ve İstikbal uğruna bir güneş gibi batan Aziz Şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, hürmetle ve saygıyla anıyorum.”

baskan-bey-jpeg.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.