Bayındır’da çiçek ve tarih iç içe

Bayındır’da çiçek ve tarih iç içe

Güzelliği ile başınızı döndürecek çiçeğin başkenti konumundaki Bayındır, hafta sonu günübirlik alternatif gezi rotası arayanlara iyi bir seçenek olacak.

İzmir'e sadece 60 kilometre uzaklıktaki Bayındır, tarihi ve eşsiz doğası ile kışa hazırlandığımız şu günlerde doğasıyla sizlere kucak açacak.Güzelliği ile başınızı döndürecek çiçeğin başkenti konumundaki Bayındır, hafta sonu günübirlik alternatif gezi rotası arayanlara iyi bir seçenek olacak.Bayındır'da tarih ne zaman başlar, ilk nefes ne zaman alınır bilinmez ama, Bayındır'a ilk gelen ve bir daha hiç ayrılmayan tek varlık "çiçek" olmuştur.Her geçen gün adından biraz daha bahsettiren Alankıyı ve Çınardibi yaylaları ile ilçeye 7 km uzaklıkta bulunan Ergenli ve Dereköy kaplıcaları doğanın sizlere cömertçe sunduğu nimetlerden sadece birkaçı.

Bayındır Kalesi, Dar'ul Kurra Cami, Hacı Sinan Cami ve Medresesi, Çinili Mescit, Gömeçli, Kelleci ve Eskici Dede Türbeleri mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler.Retore edilen Ermeni ve Rum Kiliseleri ise görülmeye değer bir başka gözde mekanlardan. Yine tarihi Tekel Hanı, Papaz Evi, Hanlar ve tarihi çeşmeler ile adeta zamanın eşiğine sıkışmış İstasyon Garı sizi zaman tüneline içine çekecek.

0x0-bayindirda-cicek-ve-tarih-ic-ice-1570202843133.pngaa-001.pngq.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.