Bayındır'ın Turan Nergisi Kokusuyla İzmir'i Büyüledi  

Bayındır'ın Turan Nergisi Kokusuyla İzmir'i Büyüledi  

23. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'ni duyurmak amacıyla önce Bayındır Belediyesi Hizmet Binası önünde, ardından da Konak Meydanı'nda İzmirlilere nergis hediye etti.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen sevgililer günü nedeniyle Bayındır’ın Turan Mahallesi’nde yetiştirilen nergisin tanıtımını yapmak ve 16-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 23. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'ni duyurmak amacıyla önce Bayındır Belediyesi Hizmet Binası önünde, ardından da  Konak Meydanı'nda İzmirlilere nergis hediye etti.

Bayındır merkeze 4 km uzaklıkta bulunan ve etrafı asırlık zeytin ağaçlarıyla çevrili eşsiz bir doğaya sahip Turan Mahallesi’nde yetiştirilen nergis çiçeği İzmir ve İstanbul’un çiçekçi dükkânlarını yıllardır süslüyor. Mahallede dededen kalma ve yapısı oynanmamış doğal soğanlarla zeytin bahçelerinde yetiştirilen nergis çiçekleri, ocak ayının ilk haftasından itibaren toplanmaya başlıyor.

Konak Meydanı’nda yaklaşık 2500 adet nergisi İzmirliliere dağıtan Demirezen yaptığı açıklamada “Sevgililer gününde hem Turan Mahallemizde yetiştirilen; kokusuyla ve dayanıklılığıyla büyük rağbet gören nergisimizi tanıtmak, hem de 16-19 Nisan’da düzenleyeceğimiz 23. Uluslararası Çiçek Festivalimizin duyurusunu yapmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Hem üreticimizin hem de halkımızın yüzünü güldürdük. Bayındır çiçekçiliğin her alanında iddialı. Herkesi Nisan ayındaki festivalimize bekliyoruz.” dedi. 

17-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum