Bayraklı'da çocuklar bu atölyeyi çok sevdi

Bayraklı'da çocuklar bu atölyeyi çok sevdi

Bayraklı Belediyesi, farklı mahallerdeki semt merkezlerinde yaşları 4 ile 10 arasında değişen çocuklar için atölye yaptı.

Çocuklar, tahta kaşıklardan kukla yaptı. Ellerine kalem, boya ve kumaşları alan çocuklar, oyuncaklarını elleriyle yapmanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.

 
Çocuklara ve gençlere yönelik hayata geçirdiği projelerle “geleceğimize” yatırım yapan Bayraklı Belediyesi, çocuklar için üç gün süren atölye çalışması düzenledi. Semt merkezlerinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 600 çocuğun katıldığı atölyelerde çocuklar kendi oyuncaklarını yapma imkanına kavuştu. Profesyoneller eşliğinde gerçekleştirilen atölyede çocuklar; kumaşları kesti, boya ve keçeli kalem yardımıyla tahta kaşıklardan “kaşık kukla” yaptı. Bu atölye sayesinde çocuklar yardımlaşmayı öğrenirken, el becerilerini geliştirdi. Hayal güçlerini etkin bir şekilde kullanma fırsatı buldu. Özellikle küçük yaş gruplarının kendi el emekleriyle yaptıkları kaşık kuklalar, onların en iyi arkadaşı oldu.
 

BEKLEDİĞİMİZDEN FAZLA İLGİ
 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 3 gün süren ve farklı mahallerdeki semt merkezlerindeki çocuk atölyesine beklenenden fazla ilgi olduğunu belirterek, “Bu ilgi bizi ayrıca mutlu etti. Atölyede çocuklarımız el becerilerini geliştirme, hayal güçlerini yansıtma fırsatı buldu. Her birinin heyecanı görülmeye değerdi. Bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.