Bayraklı’da kentsel dönüşüm tartışması!

Bayraklı’da kentsel dönüşüm tartışması!

Bayraklı Belediyesi Meclis’inde kentsel dönüşüm tartışması yaşandı.

AK Parti’den sürecin iyi yönetilmediğine dair gelen eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal, “Oda, bizim Büyükşehir’in usül ve esaslarla ilgili önergesine dava açmış durumda. Biz bu konuyla ilgili önümüzdeki meclisimize bir karar daha getireceğiz. Durum bu iken, bunu bir daha odalar ya da büyükşehirden geçirme olanağımız yok. Eğer bakanlığımız ya da AK Partili vekillerimizden bir katkı varsa ve netse biz bu kararı alıp, Büyükşehir’e göndeririz. Biz vatandaşın lehine olan ne varsa biz elimizden geleni yaparız” dedi.

Bayraklı’da kentsel dönüşüm tartışması! Başkan Sandal: “Eğer bakanlığımız ve AK Partili vekiller katkı sağlarsa…’ Bayraklı Belediye Meclisi Eylül ayı olağan birinci oturum Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti.

AKTAŞ’TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİ
Dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, “Bayraklı sınırları içerisinde emsal artırım yetkisi kimde? Noktasal çözüm örnekleriyle polemik oluşturuyor. Kentimizin 1980 yılından kalma imar planları kullanılıyor ve hiçbir değişim yapılıyor. Bu kentte taş üstüne taş konulmaması hayret ediyoruz. Yapı stokunun yüzde 65 kaçak geri kalanı da sağlıklı yapı değil. Emsal artış yetkisi öncelikle yerel belediyelerdedir. Kendi yetkisini kaçınan ve vatandaşların önünü açması gerekiyor. Aksi taktirde, yetkisi kurulacak kentsel dönüşüm daire başkanlığına, Bakanlık tarafından verilecektir. Mevcut yönetimlerle kentsel dönüşüm yapılması mümkün değildir. Ada bazlı emsal dönüşüm yapılması yönünde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunuyorum. Kredi anlaşması yaptınız. Şuna kadar anlaşması yaptığını söylediğiniz kredi ile ilgili vatandaştan bir başvuru yapıldı mı?” diye konuştu.

HİÇBİRİNE SİYASET GİRMEDİ
Aktaş’a yanıt veren Başkan Sandal, “Büyükşehir ile ilgili kısmın Büyükşehir’de konuşulması daha doğru olur. Aslında gerek deprem sürecinde gerekse yerleştirmesine kadar, toplumun büyük bir kısmı büyük bir dayanışmayla bu sorunu çözdük. Tüm Türkiye’ye Bayraklı’dan olabileceğini gösterdik. Süreçte bütün siyasi partilerin ortak bir çalışma yürütüldü. Bu alanların hiçbirine siyaset girmedi. İlk plan notumuzu oy birliğiyle geçirdik. Aslında ada bazlı yaparsak, yüzde 10 vatandaşın lehine olur dedik. Plan notu bütün siyasilerin müzakeresinin sonrasında usul esaslar Büyükşehir’den geçti. Bayraklı Meclisi, bütün meclislere örnek olacak bir şekilde 8-9 gün içerisinde bu kararı geçirdik” diye konuştu.

BELEDİYENİN GARANTÖRLÜĞÜNÜ ALIYORUZ
Sandal konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“İŞ Bankası ile yapılan anlaşmanın altında yatan şey birçok vatandaşımızın kerdi alma yetkisi olmaması. Yaş haddi oluyor, kredisi yeterli değil. Burada dönüşüm sürecinin kilitlenmesine neden olur. Biz, yeryüzünde bulunmayan bir kredi bulduk demiyoruz ki… Ama üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Ödemelerle ilgili belediyenin garantörlüğünü alıyoruz. Müteahhitlerin zamanında hakkedişlerini alması için ve vatandaşın mağdur olmaması için pozisyon alıyoruz.”

EĞER BAKANLIK YA DA AK PARTİLİ VEKİLLERDEN BİR KATKI GELİRSE…
“Eğer gerçekten bir imar affı çıkacaksa, bu büyükşehir ya da odalardan çıkmayacağı açık bir durum” diyen Sandal, “Oda, bizim Büyükşehir’in usul ve esaslarla ilgili önergesine dava açmış durumda. Biz bu konuyla ilgili önümüzdeki meclisimize bir karar daha getireceğiz. Durum bu iken, bunu bir daha odalar ya da büyükşehirden geçirme olanağımız yok. Eğer bakanlığımız ya da AK Partili vekillerimizden bir katkı varsa ve netse biz bu kararı alıp, Büyükşehir’e göndeririz. Biz vatandaşın lehine olan ne varsa biz elimizden geleni yaparız. Bir yöntem bulabilirler. Yasalara uygunsa yine biz burada tartışıp, karara bağlarız. Eşgüdümlü hep beraber götürdük. Karşılıklı müzakerelere yaptık. Bayraklı’da ağır hasarlı bina yıkımı kalmadı. Diğer ilçelerde ağır hasarlıları yıkmaya başladılar. Büyükşehir’den yetkisin aldığımız 60 hektarlık Fuat Edip Baksı’da da ortak akılla yürütüyoruz. TOKİ, Bakanlık, müteahhitlerle de görüşüyoruz. Bakanlık’tan rezerv alan istedik. Kafamızın dikine gitmiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.