Bayraklı'da Yıldırım'a Rağmen O Atamalar Yapıldı

Bayraklı'da Yıldırım'a Rağmen O Atamalar Yapıldı

İzmir’in patronu olarak anılan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın uyarılarına rağmen Bayraklı Belediyesi Komisyonlarına seçilen Ak Partili üyeler parti içinde tartışma başlattı. Partililer yapılan atamalara tepki gösterirken kon

Geçtiğimiz hafta İzmir’deki belediye meclislerinde komisyon seçimleri ile birlikte Ak Parti içinde ciddi tartışmalar başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan krizin ardından Bayraklı Belediye Meclisi’ndeki komisyonlara seçilen isimler yeni tartışma yarattı. Bayraklı Belediyesi İmar Komisyonuna Mimar Ali Kökoğuz yerine ilçede müteahhitlik yapan Tarkan Düzman ve Ali Şenay’ın, Avukat olan Aynur Çetin’in Hukuk Komisyonu yerine Plan ve Bütçe Komisyonu’na seçilmesi kriz yarattı. Bu atamalara tepki gösteren partililer İzmir’in patronu olarak anılan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın 2014 yerel seçimleri sonrası yaptığı toplantıda komisyonlara seçilecek isimlerin meslek dağılımına özel hassasiyet gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak “Örneğin hiçbir müteahhit arkadaşımızın imar komisyonunda olmasını istemiyorum. Herkes alanıyla ilgili komisyonda yer alacak” dediğini hatırlatarak İlçe Başkanı Yakup Gülcan’a tepki gösterdi. Gülcan’ı bu uyarılara karşılık bu atamaları yapması nedeniyle parti etiğine aykırı davranmakla suçlayan partililer durumu Yıldırım’ın ekibine ilettiler.

Bu arada Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan’ın gelen tepkiler üzerine “Büyüklerime danışarak böyle bir uygulama yaptım” dediği iddia edildi. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz İlçe Başkanı Yakup Gülcan iddiaları reddederek, “Konuyu size meclis üyeleri mi iletti?” diyerek ısrarla haber kaynağımızı sorguladı. Gülcan’a ısrarla soruyu yöneltmemiz üzerine “Ya onlar vermiştir ya da taşeron kullanmışlardır” demesi dikkat çekti.

15042016-medyaege-aic-yakup-gulcan

YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerinde Ak Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın kaybettiği seçim sonrası 6 Nisan 2014 tarihinde İl Başkanlığında yaptığı toplantıda yeni seçilen meclis üyelerine yönelik yaptığı konuşmada komisyonlara seçilecek isimlerin meslek dağılımına özel hassasiyet gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak “Örneğin hiçbir müteahhit arkadaşımızın imar komisyonunda olmasını istemiyorum. Herkes alanıyla ilgili komisyonda yer alacak. Kentin sorunları ile ilgili bilimsel çalışma istiyorum” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.