Bayraklı'nın perileri play-off peşinde

Bayraklı'nın perileri play-off peşinde

Türkiye Kadınlar Basketbol 1’inci Ligi’nde mücadele eden Bayraklı Belediyesi Kadın Basketbol takımı gözünü play-off’a dikti.

Zorlu karşılaşmalara ev sahipliği yapan ligde ilk kez yer alan ve geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Gelişim’i büyük farkla deviren Bayraklı’nın perileri 32 puanla 9’uncu sırada yer alıyor.


Türkiye Kadınlar Basketbol 1’inci Ligi’nde 2017-2018 sezonunda 24’üncü hafta karşılaşmasında Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda Fenerbahçe Gelişim’i ağırladı. Maça hızlı başlayan Bayraklılı kızlar ilk yarıyı 40 – 34 önde tamamladı. Temposunu ikinci yarıda da düşürmeyen Bayraklı Belediyesi maçı 82-60 kazanarak, gözünü play-off’a dikti.
 

İlk yılda önemli başarı
 

Maçı 23 sayı, 10 ribaund, 2 asistle tamamlayan Olena Staschuk takıma liderlik etmeye devam ederken Gönül Atila 16 sayı, 4 ribaund, 6 asist, Burcu Alakuş 13sayı, 2 ribaund ve 3 asistle sokara katkıda bulundu. Katıldıkları ilk yılda beklentileri büyük ölçüde karşılayan Bayraklı’nın perileri ligde yeni olmalarına rağmen mücadeleleri, hırsları ve aldıkları sonuçlarla Bayraklı’nın gururu olurken, taraftarlardan da tam not alıyor. 24 hafta sonunda 32 puanla 9’uncu sırada bulunan kızların kalan maçları ise şöyle: Urla Belediye (D), Mersin BŞB Gelişim, Ferko Ilgaz KBSK (D), Mersin Üniversitesi, Kırçiçeği Bodrum Basketbol (D), İstanbulgücü SK, İzmit Belediyespor (D), Yalova VIP (D).
 

Performansları göz dolduruyor
 

Ligde lider olan takım direkt süper lige çıkarken, 2’nci ve 9’uncu sırada tamamlayanlar ise play-off oynamaya hak kazanıyor. Bu zorlu ligde oyuncular da performanslarıyla göz doldurmaya devam ediyor. Takıma tecrübesiyle liderlik eden Olena Staschuk 22.7 sayı ortalaması ve toplamda attığı 524 sayı ile liderlik kürsüsünde yer alırken 256 ribaund ile 3. Sırada bulunuyor. Gönül Atila ise maç başı ortalama 2.65 top çalma toplamda 61 top çalma ile üçüncü sırada.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.