“Bayramımızı kutlamamıza engel olamazlar!”

“Bayramımızı kutlamamıza engel olamazlar!”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bergama ve Kınık’ta Cumhuriyet Bayramının coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşadı.

Bergama ve Kınık’ta Cumhuriyet Bayramının coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşayan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “Bugün, tarihin yeniden yazıldığı gün. Bağımsızlığımız ve geleceğimiz için köken, inanç ve mezhep farkı gözetmeksizin bizi millet çatısı altında bütünleştiren, birey ve özgür kılan Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü. Minnettarız ” dedi.

COŞKUMUZ CADDELERE VE SOKAKLARA TAŞACAK!

Bergama ve Kınık ilçe ziyaretlerinde partilileriyle buluşan CHP’li Sındır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının tüm yurtta heyecanla, coşkuyla kutlanacağını söyledi. Sındır, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız genelgelerle coşkulu bir şekilde kutlanması engellenmek istendi. Ama biz buna izin vermeyeceğiz, bayramımızı kutlamamıza engel olamazlar.   Yine her zaman olduğu gibi korku, endişe salarak yurttaşlarımızın alanlarda olmasını engellemek, coşkusunu bastırmak için çabalar var.  Ama nafile. Bugün küllerinden doğan, demokrasiyi, hukuku ve çağdaşlığı rehber edinen milletimizin Türkiye Cumhuriyeti ile tarihe adını altın harflerle yazdırdığı kutlu bir gün. Onun için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın heyecanını halkımızla birlikte ülkemizin her bir yerinde caddelere sokaklara taşırarak kutlayacağız” dedi.

“BUGÜN, TARİHİN YENİDEN YAZILDIĞI GÜN”

29 Ekim 1923’ün Türkiye ve dünyadaki mazlum milletler için bir dönüm noktası olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “Bugün, tarihin yeniden yazıldığı gün. Bağımsızlığımız ve geleceğimiz için köken, inanç ve mezhep farkı gözetmeksizin bizi millet çatısı altında bütünleştiren, birey ve özgür kılan Cumhuriyetimizin yıldönümü. Minnettarız. Cumhuriyet’imizin ilanı sadece ulusumuzun kaderini belirlemekle kalmadı. Dünyayı ve özellikle bölgemizi derinden etkiledi. Cumhuriyet, Anadolu’nun bin yıllardan gelen kardeşliğini hukuk ve çağdaş değerler ile güçlendirerek halkımızın huzur ve güven içinde yaşayacağı bir sistem kurdu. Milletimize, bütün farklılıklarımızı aşarak ama onları da yok saymayarak bireylerin yurttaşlık temelinde özgürce yaşadığı bağımsız bir yönetim anlayışı kazandırdı. Bugün tüm demokratların, yurtseverlerin yapması gereken başkanlığı dilinden düşürmeyenlere karşı parlamenter sistemimize sımsıkı sahip çıkmaktır. Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet kazanımlarını yükseltmek ve yaşatmak için mücadele etmektir” dedi. 

KAZANLAR BİRLİK VE BERABERLİK KAYNADI

CHP Kınık İlçe Başkanlığınca düzenlenen aşure gününde de hemşerilerine aşure dağıtan Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “İlçe başkanlığımızın düzenlediği aşure günümüzde kazanlar birlik, beraberlik ve kardeşçe bir yaşam için kaynadı. Aşurenin bereketi, ayrışmaları ortadan kaldırmak birlik, berberlik ve kardeşçe bir yaşam içerisinde ortak bir tatta buluşmaktır. Bizi ayrıştırmak ve bölmek isteyenlere karşı gücümüzü Anadolu´nun bin yıllık kültüründen ve Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı yurttaşlık bilincinde alıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.