Bedia Akartürk’ten hemşehrilerine türkü şöleni

Bedia Akartürk’ten hemşehrilerine türkü şöleni

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları 3 Eylül Cuma akşamı gerçekleşen 37. Ödemiş Milli Fuarı açılışı ve Bedia Akartürk konseriyle sürdü.

Geçtiğimiz yıl pandemi önlemleri nedeniyle düzenlenemeyen Ödemiş Milli Fuarı bir yıllık aranın ardından yeniden kapılarını açtı. Açılış törenine Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, protokol üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılış töreni öncesi Ödemiş Belediye Bandosu mini bir konserle müzik ziyafeti çekti.

sss-001.jpg

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Milli Fuar’ın geçmişten günümüze ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “3 yıl 3 ay 3 gün işgali yaşayan Ödemiş’in mutluluğa kavuştuğu kurtuluş günündeyiz. O ruha layık evlatlar, torunlar olarak ülkemizin, kentimizin, ilçemizin daha güzel yerlere ulaşması için çalışıyoruz. Sayın Kaymakamımızın öncülüğünde Organize Sanayi’de ve kentimizin diğer kalkınma alanlarında birlikte hareket ediyoruz. Elbette pandeminin etkilerini yaşıyoruz. Bir yıllık aranın ardından bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz fuarda ürettiklerimizin göz önüne çıkması, sivil toplum kuruluşlarımızın bir arada olması, hemşehrilerimizin buluşması anlamında çok değerli. Ödemiş Ticaret Odası’nın girişimleriyle başlayan değerli Belediye Başkanımız Hüseyin Son’un öncülüğünde ilerleyen fuarımız güzel kararlarla bugüne kadar ulaştı.

Bedia Akartürk’ten türkü şöleni

Fuar açılışı sonrası kurtuluş sevinci ve coşkusu Bedia Akartürk konseriyle doruğa çıktı. 125. Yıl Kültürpark’ta düzenlenen konserde Ödemişli ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk, türkülerini Ödemiş’in kurtuluşu için söyledi. Konserin bir bölümünde türkülerini hemşehrilerinin arasında söyleyen Akartürk büyük ilgi gördü. Akartürk’ün orkestrasında yer alan Ödemişli TRT İstanbul Radyosu Bağlama Sanatçısı Cumali Kalkan da söylediği türkülerle konsere renk kattı. Konser sonunda Başkan Mehmet Eriş, Bedia Akartürk’e çiçek takdim ederek Ödemişlilere yaşattığı türkü şöleninden dolayı kutladı. Konser anı fotoğrafının çekimi ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.