Bedri Serter, Ankara’da İzmir’in sesi olacak

Bedri Serter, Ankara’da İzmir’in sesi olacak

KOBİ’lere Bakanlık ve sıfır faizli kredi imkanı

CHP İzmir 2. bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter, Ankara’da İzmir’in sesini gür bir şekilde duyuracak. İzmir’in birçok alanda Ankara’dan yeterli ilgiyi göremediğine işaret eden Serter, “İş dünyasından gelen bir isim olarak sorunları yakından biliyorum. İş dünyası ile çok yakın ilişkilerim var. İzmirlilerle birlikte sorunların çözümü için Ankara’da bir nefer gibi çalışacağım” dedi.

İş hayatında 40 yıllık bir tecrübeye sahip olduğunu, bugüne kadar İzmir Ticaret Odası, EBSO, EGİAD, İZSİAD, İzmir Mobilyacılar Odası başta olmak üzere birçok kurumda görev yaptığına dikkat çeken Serter, iş ve çalışma dünyasını yakından tanıdığı özellikle bu alanlardaki sorunların çözümü için mesai harcayacağına işaret etti.

Öncelik İzmir olacak

Seçimlerde iddialı olduklarını Hükümeti kurmaları halinde İzmir’in makus talihi değiştireceklerini, bugüne kadar kentin görmediği desteği sağlayacaklarını anlatan Serter, “İzmir iş dünyası hükümetlerden gerekli desteği görmemiştir. Ama buna rağmen kendi öz sermayesiyle kendi evlatlarıyla, kendi çevresiyle bu seviyeye gelmiştir. İnşallah yeni dönemde Hükümeti de biz kuracağız. Tabii ki Türkiye milletvekili olacağız, tabii ki Türkiye’deki sanayinin, ticaretin, tarımın, turizmin gelişmesini sağlayacağız ama öncelikle İzmir milletvekiliyiz.  İzmir’i sanayide, turizmde, tarımda ve sağlık turizminde ne kadar ön plana çıkartırsak o kadar başarılı olacağımıza da inanıyorum’ ’dedi.

Türkiye orta gelir tuzağını aşacak

Başta İzmir iş dünyası olmak üzere tüm İzmirlilerden projelerini hayata geçirmek için destek istediğini anlatan Serter, şöyle konuştu: “CHP olarak pek çok projemiz var. Bu projelerin içinde KOBİ Bakanlığının kurulması da var. Özelliklede kadın girişimcileri destekleyen ve önünü açan bir ortamı hem İzmir’de hem de Türkiye’de sağlayacağız. Bütün KOBİ’lere 1 yıl süreli ödediği vergi primi kadar sıfır faizli kredi vereceğiz. Alacaksın, işini büyüteceksin. Bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu proje hayata geçince, devlet vergi ve sigorta primlerini zamanında toplar. Herkes yatırır, sıfır faizli kredi almak için. Bundan daha iyi bir proje Türkiye tarihinde yazılmamıştır diyorum. Kayıt dışı ekonomi büyük oranda azalacak. Daha fazla işçi çalıştıracak, daha fazla sıfır faizli kredi için. Katma değeri yüksek ürün üretenler için daha fazla sıfır faizli kredi sağlayacağız. Bunun sonucunda ihracatımız büyüyecek, çok daha fazla döviz geliri elde eden bir Türkiye göreceğiz. En geç 5 yıl içinde Türkiye, orta gelir tuzağını aşacak, en az kişi başı gelir 15 bin dolar olacak.”

SERTER’İN MESLEKİ KARİYERİ

·         1977 yılında babasının iş yeri olan Serter Ticaret’te başladığı iş yaşamına, üniversiteden mezun olduktan sonra 1984 yılında kendisine ait Serter Büro Mobilya Limited Şirketini kurarak devam etti.

·         1987 yılında Fevzipaşa Bulvarındaki Serter Büro mağazasını Karabağlar’a taşıyarak yine Karabağlar’da kurduğu fabrikayla büro mobilyaları alanında üretime başladı.

·          Büro mobilyaları sektöründe İzmir iş dünyası ve Ege bölgesi iş dünyasının her noktasında bir müşterisi, bir dostu ve bir arkadaş grubu oluşturmuş oldu.

·         Yukarıdaki iş konuları vesilesi ile Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege bölgesi İhracatçı Birlikleri, İzmir Esnafı Odaları Birliği faal üyeliklerinde portföyüne eklemiş oldu.

·         Ayrıca İnşaat sektöründe 2 şirketi ile aktif olarak çalışmaya devam ediyor.

·         34 yıllık Serter Büro Mobilyaları, 20 bine yakın kurumsal yapıda ve şahıs şirketinde büro mobilyaları üretimi ve teslimini gerçekleştirirken, istihdamını da artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

·         Halen aktif iş hayatına devam ediyor.

SERTER’İN FAAL OLDUĞU SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

1.      İZTO (İzmir Ticaret Odası) 1985-2018…

2.      EBSO (Ege Bölgesi Sanayi Odası) 1990-2018…

3.      Ege İhracatçı Birlikleri

4.      EGİAD (Ege Genç İşadamları Derneği) Kurucu Üyeliği

5.      İZSİAD (İzmir Sanayici İşadamları Derneği)

6.      OMSİAD (Ofis Mobilyaları Sanayici İşadamları Derneği)

7.      Antalyalılar Derneği Üyeliği

8.      İzmir Mobilyacılar Odası

9.      İZİMDER Üyeliği (İzmir İktisat Fakültesi Mezunlar Derneği)

10.  TÜRGÖK (Türkiye Görme Engelliler Kitaplığı) Derneği Üyeliği

11.  ADD Konak Üyeliği ( Ömür Boyu Onursal Üye Beratı)

SERTER’İN SİYASİ YAŞAMI

·         1996 Yılında Cumhuriyet Halk Partisi Üyeliği

·         1996-2002 Konak İlçe Göztepe Mahallesi Temsilciliği

·         2004-2009 Konak Belediyesi Meclis Üyeliği

·         2005-2007 CHP Büyük Kurultay Delegesi

·         2011 yılı Genel seçimlerinde İzmir Milletvekilliği Aday Adaylığı

·         2014 yılı Yerel seçimlerinde Karabağlar İlçesi Belediye Başkan Aday Adaylığı

·         07.01.2015-2016 Yılları İzmir İl Başkanlığı

·         2016-2017 CHP Büyük Kurultay Delegesi

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.