Bedri Yalçın'dan tarım ve hayvancılık açıklaması!

Bedri Yalçın'dan tarım ve hayvancılık açıklaması!

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, bu zor günlerde tarım ve hayvancılık için verilecek desteklerin önemine dikkat çekti.

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, tarımda doğru planlama ve çağdaş stratejilerle Türkiye’nin dünyayı besleyebilecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı. 2020 yılının ilk siyasi partisi Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın korona virüsüyle oluşan ekonomik sıkıntıları değerlendirdi. Zor günler yaşandığına dikkat çeken Yalçın, salgın sonrası sıkıntıların devam etmemesi için şimdiden önlem alınması gerektiğini belirtti. 

Yalçın’ın değerlendirmesine göre öncelik verilmesi gereken sektörlerin başında tarım geliyor.  Gıda ürünleri ithalatını gerçekleştirdiğimiz pek çok ülkenin virüs nedeniyle zorluklar yaşadığını kaydeden Yalçın şunları söyledi:  “Tarımda ithalata dayalı bir politika izledik. Oysa şimdi ülkeler için öncelik doğal olarak kendi vatandaşları. İç piyasalarına önem verecekler. Belki de pek çok ülkenin üretimi daralacak dış satım yapamayacak. Gıdada ithalatın daralabileceğini düşünerek üretime ağırlık vermeliyiz”. 

Türkiye gibi verimli topraklara sahip bir ülkenin tüm dünyayı besleyebileceğinin altını çizen Yalçın, bu nedenle tarımda ithal ağırlıklı politikaların yerine yerli üretime önem verilmesi gerektiğini vurguladı. 

Bedri Yalçın bu paralelde Türk üreticisinin bu zor günlerde ayrıca desteklenmesi gerektiğini söyledi. Üreticinin borçlarının ertelenmesi, kentten köye dönüşün teşvik edilmesi, yeni ihraç pazarlarına göre üretim planlaması yapılması gibi konulara değinen Yalçın, üreticinin şikayet ve isteklerinin de öncelikle dinlenmesi gerektiğini belirtti.  Bedri Yalçın her türlü zorluğun çalışarak, planlama yaparak ve ümitli olarak aşılacağını da hatırlattı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.