Bekir Bozdağ: AK Partili Vekiller Kendi İstekleriyle İfade Verecek

Bekir Bozdağ: AK Partili Vekiller Kendi İstekleriyle İfade Verecek

Bekir Bozdağ dokunulmazlıkları kaldırılan AK Parti'li milletvekillerinin kendilerinin giderek polise ifade vereceklerini açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dokunulmazlıkların kaldırılmasına ve bazı milletvekillerinin direneceği sinyallerini vermesinin ardından AK Partili milletvekillerinin kendi istekleriyle karakola giderek ifade vereceklerini açıkladı.

Dün konuyla ilgili açıklama yapan Bozdağ, yargıya gidip ifade vermenin daha doğru olacağını belirterek, CHP, MHP ve HDP’li milletvekillerine de çağrı yaptı: “Hepimiz yaptığımız işin hesabını millete veriyoruz ama yargıya düşen bir konu olunca yargıya da mutlaka gidip, orada sorulan sorulara cevap vermemiz daha doğru olandır. AK Parti milletvekilleri çağrı üzerine gidip, ifadelerini vereceklerdir. Herhangi başka bir arayışları olmayacaktır. Dilerim ki CHP’nin, MHP’nin, HDP’nin sayın milletvekilleri de bu konuda yasaların emri ne ise ona uygun hareket ederler.”

‘Gitmeyenler gürültü patırtı çıkarmak istiyor’

Bozdağ, ifade vermeye gitmeyecek milletvekillerini de kameralara fotoğraf vermekle ve gürültü patırtı çıkarmak istemekle itham etti: “Ama ‘Biz gitmeyiz, bizi zorla götürsünler, şöyle bir fotoğraf verelim kameralara, evden zorla alırken veya parlamentodan zorla alırken veya başka bir yerden zorla alınırken, bir gürültü, patırtı çıksın, kavga çıksın, böyle bir görüntü, fotoğraf verelim’ diye bir düşünce varsa, bu fevkalade yanlış olur.”

‘En güçlü liderin ömrü 10 yıl’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ısrarıyla gündeme gelen ‘başkanlık sistemi’ tartışmalarına da değinen Bozdağ, başkanlık sisteminde liderin ömrünün en fazla 10 yıl olduğunu savundu: “Amerika’da sekiz seneden fazla başkanlık yapan var mı? Türkiye’de en güçlü liderin siyasal ömrü bile başkanlık sistemi olsa 10 yıl. 10 yıldan sonra yeni bir lider gelir. Neden? Sistem onu zorunlu kılıyor, değişimi zorunlu kılıyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.