BEKİR PAKDEMİRLİ’YE İSTİFA ÇAĞRISI

BEKİR PAKDEMİRLİ’YE İSTİFA ÇAĞRISI

İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı’nın daveti üzerine Manisa'ya gelen İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu burada partisinin teşkilatlarıyla bir araya geldi ve basına Türkiye’nin gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de ekonomik kriz kaynaklı çiftçinin perişan hale geldiğini söyleyen Müsavat Dervişoğlu, bir tarım kenti olan Manisa'daki çiftçilerin yaşadığı zorlukların altını çizdi. Son 1 yıl içinde gübre ve enerji başta olmak üzere girdi maliyetlerinin iki-üç kat arttığını, ancak mahsullerin ve mamullerin satış fiyatının aynı oranda artmadığını, üzümün başkenti olan Manisa’da hasat sonrası açıklanan satış fiyatlarının Manisa'ya ve Manisa’lı çiftçilere bir hakaret olduğunu dile getiren Dervişoğlu, “500bin kişi tarımdan vazgeçti. Kendisi de Manisa’lı olan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli Manisa’nın sorunlarına bakmıyor. Daha önce de söylediğim gibi kendisini istifa etmeye davet ediyorum.”dedi.

.jpg

Tarım ekipmanlarındaki artışa da dikkat çeken Dervişoğlu, toprağa düşen terin karşılığının alınması gerektiğini, ancak başarısız politikalar nedeniyle bu karşılığın alınamadığını ifade etti ve Manisa çiftçisinin zor duruma düşmesinde sorumluluğu olan tüm yetkilileri kınadı.

Hükümetin söylemlerine istinaden, hükümetin en iyi bildiği hesabın çay ve simit hesabı olduğunu ve bu nedenle gelinen noktada, esnafın perişan, ev hanımlarının kaynamayan tencere derdinde ve gençlerin de umutsuz olduğunu belirtti ve “Bu hükümet vatandaşı açlığa ve sefilliğe mecbur bıraktı.”dedi.Manisa’nın tarımın yanında istihdama büyük katkı sağlayan bir sanayi şehri olduğunun da altını çizen Dervişoğlu, aynı zamanda binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan bir eğitim kenti de olan Manisa’da çok ciddi boyutlara ulaşan yurt problemleri olduğunu ve gayrimenkulde de yüksek oranda kira artışı nedeniyle öğrencilerin zor durumda olduğunu söyledi.

-001.jpg

Esnafın faturalara yansıyan katı atık giderlerinin çok yüksek olduğundan yakındığını dile getiren Dervişoğlu, enerji dağıtım şirketlerinin tekelleşmesinin de hizmet alımında vatandaşın mağduriyetine sebep olduğunu, bazı enerji dağıtım şirketlerinin özellikle yüksek enerji tüketen esnafla yaptıkları sözleşmelerden kısa süre sonra keyfi olarak vazgeçebildiklerini ve vatandaşın talebi olmayan bu durum nedeniyle faturalara iptal cezasının yansıtıldığını söyledi ve konuyla ilgili bir düzenlemenin acilen yapılarak, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.Hükümetin yeni bir seçim yasası hazırlığında olduğunu belirten Dervişoğlu, “Bu yasada ne olduğu değil ne olmadığı önemli. İktidar yapay tartışmalar yaratıp gündemi meşgul ediyor, ancak ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler.” dedi.Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamalarıyla ilgili gelen sorulara istinaden de, “Daha önce de belirttiğim gibi Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk'ün kurduğu bir kurumdur. Siyasetten uzak durmalı. Kendisine çağrıda bulunuyorum. Siyasetten kendini ve kurumunu uzak tutsun.” dedi.Daha sonra Manisa İl Başkanlığı’nın organize ettiği üye katılım töreninde, yeni üyelere rozetlerini takan Dervişoğlu, merkez ve ilçelerini ziyaret ederek esnafın ve çiftçilerin dertleriyle taleplerini dinledi.

-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.