Belediyeciliğin Kitabını Yazdı!

Belediyeciliğin Kitabını Yazdı!

Kuşadası Belediyesi eski Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal, belediyecilikte geçen 30 yıllık tecrübesini kitap haline getirdi.

Kuşadası Belediyesi’nde uzun yıllar Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten ve Yerel Yönetimler de uzmanlaşan Mehmet Zeki Fidandal, belediyecilikte kazandığı tecrübeleri kitap haline getirdi. ‘Belediyelerde Mevuzatı Öğren, Zararlarını Önle’  ve ‘Mutlu Belediye Mutlu Kent’ isimli kitaplarında, belediyenin görevlerini, vatandaşın belediyeden beklentilerini ve belediyenin yapabileceklerini kaleme aldı.

30 yıl boyunca yerel yöneticilik yaptığını belirten Mehmet Zeki Fidandal, belediyeciliğin günümüzde bile maalesef hale yaşanarak öğrenildiğini dikkat çekerek, “Ben bu kitapları yazarken, belediyecilik yapmak isteyenlere de bir nevi yol gösterici olmak istedim. Belediyecilikle ilgili bilgi verecek kitaplarımız yok. Bizler bunları paylaşmazsak, herkes zaman geçtikçe öğrenecekleri şeylerden çoğu zaman zararlı çıkarak geçiyor” dedi.

Yerel Yönetimler konusunda uzmanlaşmasını, uzun yıllar belediyecilik yapmasına ve o uzun yıllarda deneyimler kazanmasına bağlayan Fidandal, “Kitaplarımı yazarken bile hiçbir ticari kaygı içinde olmadım. Zaten satış yapmıyorum da. Belediyelerde çalışan ve isteyen arkadaşlara ücretsiz veriyorum. Yerel yönetim ve belediyecilik konusunda bütün bilgilerimi ve tecrübelerimi onlarla paylaşıyorum. Zira mutlu şehirler ve o şehirde yaşayan mutlu insanları yaratmanı yolu da buradan geçiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.