Berdan Mardini'den Mahsun Kırmızıgül'e sert tepki

Berdan Mardini'den Mahsun Kırmızıgül'e sert tepki

"Ben Kürt kökenliyim. Bazı sanatçı arkadaşlarım, 'Bu ülke için elimizden geleni yaparız' dediler ama çok bir şey yaptıklarını görmüyorum. "

Şarkıcı Berdan Mardini, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan süreci anlatırken, ‘’ Doğu ve Güneydoğu'dan nemalanıp oralardan hikayelerle bir sürü para kazanan Mahsun Kırmızıgül ortada yoktu. Ben Kürt kökenliyim. Bazı sanatçı arkadaşlarım, 'Bu ülke için elimizden geleni yaparız' dediler ama çok bir şey yaptıklarını görmüyorum. Ellerini taşın altına koymuyorlar.’’ dedi.

Berdan Mardini 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan süreci anlattı "Devletimin bana verdiği sorumluluğu yerine getirip ülkem için nöbet tuttum. Cumhurbaşkanımız müthiş bir dirayet gösterdi, tüm dünyaya örnek olduk" dedi.

"BU ÜLKE İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ"

Çözüm sürecine büyük destek verdiniz. Bugün gelinen durumdan mutlu musunuz?

Bu sürecin yeniden farklı noktalara gelmesini istiyoruz tabii ki. 8 Kasım'da Hakkari-Yüksekova'ya gidiyoruz ve bu işi bırakmıyoruz. Sanatçılar, yazarlar, bakanlarımız ve milletvekillerimizle tekrar oraya gideceğiz. İnsanlar beni bu sürecin içinde görünce, sanki siyasi bir kimlikmişim gibi konuşuluyor. Aslında ben sadece üzerime düşen sorumluluğu yerine getiriyorum. Siyaset yapma gibi bir niyetim yok. Ben projeler üreten, oyuncu ve şarkıcı Berdan Mardini'yim. Fakat devletimin ve hükümetin bana verdiği bir sorumluluk varsa, onu üstlenirim. Diğerleri gibi kaçmam! Ben bunları yaparken, Doğu ve Güneydoğu'dan nemalanıp oralardan hikayelerle bir sürü para kazanan Mahsun Kırmızıgül ortada yoktu. Ben Kürt kökenliyim. Bazı sanatçı arkadaşlarım, 'Bu ülke için elimizden geleni yaparız' dediler ama çok bir şey yaptıklarını görmüyorum. Ellerini taşın altına koymuyorlar.

15 Temmuz'dan sonra sizi demokrasi nöbetlerinde gördük. 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkem için nöbetlere katıldım. Fiziki olarak bir şeyin içinde bulunmak var, bir de orada olmadan bundan nemalanmak var. 'Etliye sütlüye karışmadan şunu yapayım' diyenler de var. Bu süreçte benim kadar elini taşın altına koyan bir adam daha tanımıyorum.

Darbe girişimi sonrası halkın tepkisini nasıl değerlendiriyorsunuz peki?

O gün bir-iki arkadaşımla konuştum. Yürekten dedim ki; 'Darbe marbe olmaz, şimdi halk sokağa dökülür.' Süreç çok başarılı geçti. Hep sokakta, ortada olan sanatçımızlar vardı. Hükümete, devlete diyorum ki; bunları artık görün! Arka planda olup sonradan her şekilde bu durumdan nemalanan sanatçıları, işadamlarını görsünler. O süreçte Cumhurbaşkanımız müthiş bir dirayet gösterdi. Dünyaya örnek olduk. Bu birlik ve beraberlik, önümüzdeki süreçte de devam eder inşallah.

"MAHSUN BEY, DOĞU'DA FİLM ÇEKİYOR AMA..."

Mahsun Bey, Doğu'da film çekiyor, çok güzel gişeler yapıyor, iyi paralar kazanıyor. Filmlerini çok güzel yönetiyor; bunda bir sıkıntı yok. Ama çekerken, ne düşündüğün de önemli. Acaba sadece film mi çekiyorsun? Hükümetin, devletin ve halkın yanında mısın? Yoksa bunları başka bir amaçla mı yapıyorsun? Bu önemli... Bizimki belli, ortada...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.