Bergama Belediyesi'nden Engelsiz Taksi Projesi

Bergama Belediyesi'nden Engelsiz Taksi Projesi

Bergama Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde olan engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla "Engelsiz Taksi" isimli projeyi hayat geçirdi. 

Bergama Belediyesi tarafından uygulamaya konan proje engelli vatandaşların toplum içerisinde daha rahat yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu proje engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Ortopedik, görme, tekerlekli sandalyeli gibi engelleri olanlar başta olmak üzere, kimsesi olmayan yaşlıların da hizmet alabildiği engelsiz taksi ile vatandaşların sosyal hayata erişimine katkı sağlamak amaçlanıyor.

AMAÇ SOSYAL HAYATA ERİŞİMİ SAĞLAMAK

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç yapılan hizmeti; “En kutsal görevimizden biride ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sosyal hayata erişimini sağlamak. Özellikle de engelli vatandaşların toplumla kucaklaşmasına, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlara kolayca ulaşabilmesine aracı olmak. Onların yaşamlarındaki engelleri olabildiğince ortadan kaldırmak. Engelsiz taksi bu amaçla başlattığımız bir projedir. Tabii sadece hastane, adliye, devlet dairesi gibi gidilmesi mecburi olan yerlere götürmek değil, onların sosyalleşmesine katkıda bulunabilecek alanlara kavuşturmayı da hedeflemiş bir projedir” diyerek tanımlıyor.

Engelsiz taksi (3)

MUTLU AYRILIYORLAR

Engellilerin bireysel ve toplu ulaşımına imkân veren Engelsiz Taksinin 10 yolcu ile 2 tekerlekli sandalye kapasiteli olduğunu söyleyen aracın şoförü Adnan Çakır; “Her sabah bana verilen isimleri adreslerinden alıp, onları kurslara, hastaneye yahut gitmek istedikleri kurumlara götürüyorum. Alınmalarını istedikleri saatte ise evlerine geri bırakıyorum. Çok mutlu ayrılıyorlar” dedi.

Bergama Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünce yürütülen çalışmaları anlatan, Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi sorumlusu Kader Keleş ise; “Engelsiz taksi ile her sabah, engelli kursiyerlerimiz merkezimizde bulunan kurslara getiriliyor. Burada eğitmenlerimiz ile buluşuyorlar. Bu sırada bana telefon ile gelen talepleri alıp, adresi şoförümüze aktarıyorum. Böylece gereken hizmeti sağlıyoruz” dedi.

Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’nde ebru, keçe yapımı, nikah şekeri, seramik, çini, iğne oyası kurları veriliyor. 5 Öğretmen ile hizmet verilen kurslardan 145 engelli vatandaş faydalanıyor.

engelsiz taksi (2)

NASIL FAYDALANILIYOR

Engelsiz Taksiyi kullanmak isteyen vatandaşların bu hizmete ulaşabilmesi için, Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’ne başvurarak üye kaydı yaptırmaları yeterli oluyor. Üye kaydı bulunan vatandaşlar ihtiyaç durumunda Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’ne giderek veya 0 (232) 632 80 05 / 163 No’lu telefonu arayarak Engelsiz Taksi hizmetinden yararlanabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.