Bergama Belediyesi'nden sokak hayvanlarına mama

Bergama Belediyesi'nden sokak hayvanlarına mama

Bergama Belediyesi, yeni tip Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle birçok işyerinin kapalı olması, vatandaşların sokağa çıkmamaları nedeniyle açlık sorunu yaşayan sokak hayvanlarını unutmadı.

Bergama Belediyesi Veteriner işleri ve Zabıta birimi ekipleri, şehrin dört bir yanında sokak hayvanlarının yemek bulmakta zorlanacakları bölgelere mama dağıtımı yapıyor. Belediye Başkanı Hakan Koştu “Can dostlarımız sokak hayvanlarının bu süreçte aç kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

mama3.jpeg

Koronavirüs’ün salgınına bağlı olarak restoran, kafe gibi işyerlerinin geçici süreyle kapatılması, sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Yerleşim yerleri dışında, su ve yemek bulamayan ve açlık tehlikesi ile karşı karışa kalan hayvanlara Bergama Belediyesi yardım elini uzattı. Başkan Koştu, ”Mama dağıtımına düzenli olarak devam edeceğiz” dedi.  Tüm Dünya da olduğu gibi ülkemizde de zorlu bir süreç geçirildiğine dikkat çeken Başkan Koştu, “Virüs illetinden korunmak için tedbirleri en üst sevide alıyoruz. Bir yandan hemşehrilerimize uyarılarda bulunuyoruz, bir yandan 65 yaş üstü büyüklerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bunun yanında sokak hayvanlarımız da dışarıda çok kimsenin olmayışından olumsuz etkileniyorlar. Can dostlarımızın aç kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da aynı hassasiyeti göstermelerini kapılarının önüne yemek ve su koymayı unutmamalarını istiyoruz. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız” dedi.

mama2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.