Berkin Elvan, törenle anıldı

Berkin Elvan, törenle anıldı

Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan ölüm yıldönümünde Güzelbahçe’deki kendi ismini taşıyan parkta düzenlenen törenle anıldı.

Yaka Mahallesi’ndeki Berkin Elvan Parkı’nda düzenlenen törene CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, CHP Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Adayı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

imgl8407.jpg

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen anma töreninde yaptığı konuşmada kötülüklerin ve ölümlerin sıradanlaştığı bir ülkede yaşadıklarını belirten Bilgen, “Gezi olayları Taksim’de toplumsal bir olay gibi gözükse de bir takım çevreler bu olayları hükümet karşıtı olaylar, eylemler olarak gösterdi. Gezi olayları bir toplumun yanlış giden düzene başkaldırışıdır. Evlatlarımızı kaybettik bu olaylarda. Bizler yaşatmak için çabalarken, onlar kindar ve dindar nesiller yetiştirerek öldürmeye çabalıyor. Ekmek almak için çıkan ve evine cansız bedeni getirilen 15 yaşında bir çocuktu Berkin. Gezi olayları bu ülkenin hiçbir zaman unutmaması gereken bir dönemdi. Bu birilerinin benim dediğim olacak deyip direttiği ama öncülüğünü gençlerin yaptığı zulmün karşısında dik durmanın tarihe yazıldığı bir süreçti”  diye konuştu.

imgl8426.jpg

‘Bizler oldukça Berkinler burada yaşacak’

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’de “Berkin bir çocuktu, günahsız bir çocuktu. Berkin 15’inde bir fidandı, şimdi bir çınar oldu. Demokrasiyi, cumhuriyeti, birliği, beraberliği, barışı savunmak vatan hainliği ise biz vatan haini olmaya devam edeceğiz. Berkinleri, Ali İsmail Korkmazları terörist ilan ettiler. Ama bizim inançlı, yurtsever gençlerimiz olduğu sürece demokrasi ve cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak. Berkin’in cansız bedenine bile tahammül edemediler. Bu parkta yaptığımız Berkin’in heykelini parçaladılar. Ama Berkin Elvan, biz yaşadığımız sürece burada yaşayacak. Burada sadece Berkin’in ismi yaşamıyor Gezi’de hayatlarını kayıp edenlerin hepsi yaşıyor. Şairin dediği gibi; Dünyayı güzellik kurtaracak. Bir insanı sevmekle başlayacak her şey. Bu dünyayı sevgi ve barış kurtaracak” dedi. Konuşmaların ardından başkanlar ve vatandaşlar ellerindeki karanfilleri Berkin’in büstüne bıraktılar.

imgl8441.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.