Beşiktaş, dev kulüpleri gerisinde bıraktı!

Beşiktaş, dev kulüpleri gerisinde bıraktı!

Finansal açıdan Real Madrid ve Chelsea gibi dünya devlerini geride bırakan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Bayern Münih'ten sonra da en dengeli harcama yapan ikinci kulüp durumunda...

Son iki yılda Süper Lig'de şampiyon olan, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon tarih yazan Beşiktaş, finansal açıdan Avrupa'nın en iyi takımları arasına girerken dünya devlerini de geride bıraktı.
 

ŞAMPİYONLARIN FİNANSAL PERFORMANSI
 

KPMG Football Benchmark ekibi Avrupa'nın 12 şampiyonunun finansal performansını inceledi. Gelirlerini yüzde 42 artıran Beşiktaş, bu alanda Real Madrid, Bayern Münih ve Chelsea gibi devleri bile geçti. Siyah-beyazlılar, 19 milyon avro gişe, 69,1 milyon avro yayın, 57 milyon avro da pazarlama ve diğer gelirlerden elde etti.
 

KAZANCINI EN HIZLI ARTIRAN 3. KULÜP

 

Beşiktaş'ın toplam geliri geçen yıla göre yüzde 43 artarak 145,1 milyon avroya ulaştı. Antrenör ve oyuncu kadrosuna 70,1 milyon avro ödeyen Beşiktaş'ın harcamaları, toplam gelirinin yüzde 48'ini oluşturdu. Siyah-beyazlılar gelirindeki yüzde 43'lük artışla Avrupa'da kazancını en hızlı artıran üçüncü kulüp oldu.

UEFA, FFP'DE ÇOK CİDDİ!
 

Monaco bu alanda ilk sırayı alırken, Celtic ise ikinci durumda. Raporda kulüplerin, futbol takımlarına yaptıkları harcamalar da yer aldı. UEFA'nın FFP kuralları arasında kulüplerin gelirlerinin yüzde 70'inden fazlasını futbol takımı için harcayamayacağı yer alıyordu. FFP takibinde bulunmayan kulüpler kurala uymak zorunda değil.
 

BEŞİKTAŞ, BAYERN MÜNİH'LE KAPIŞIYOR
 

UEFA'nın bu çerçevede yaklaştığı Beşiktaş, geçen yıl gelirlerinin %48'ini futbol takımına harcadı. Siyah-beyazlılar, gelirlerinin yüzde 45'ini oyuncu ve antrenörlerine kaynak olarak kullanan B. Münih'ten sonra bu alanda en dengeli harcama yapan ikinci takım olarak, Devler Ligi'ndeki rakibiyle finansal açıdan da rekabette olduğunu gösterdi.

Kaynak: Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.