Beyin, dinlenirken hatta uyurken bile çalışan bir organ.

Beyin, dinlenirken hatta uyurken bile çalışan bir organ.

REEM Nöropsikiyatri Klinikleri’nin Yöneticisi Uzman Nörolog Dr. Mehmet Yavuz tatilde beyni dinlendirmenin yollarını anlatıyor.

Çocuklar, okul döneminde sınav kaygısı ve başarı baskısı gibi konular yüzünden yoğun stresle baş etmek zorunda kalıyor. Bu nedenle tatil döneminde beyni dinlendirebilmek, hem mutlu hissetmeleri hem de tatil dönüşü okula uyumları açısından çok önemli. 

Karnelerini alan 18 milyon öğrenci için tatil başladı! Kimi aileler kayak merkezlerine giderken kimileri de tatilini evde geçiriyor. Tatili tatil yapan, şüphesiz dinlenmek ve eğlenmek... Bu dönemi planlarken beyin sağlığı için faydalı seçeneklere yönelmek öğrenciler kadar genellikle kendi izin dönemlerini çocukları ile aynı döneme denk getiren yetişkinler için de önemli. Uzman Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, “Beyin, dinlenirken hatta uyurken bile çalışan bir organ. Beyin görüntüleme teknikleri ile yapılan incelemeler, bir anlamda yaşamımızın komuta merkezi olan bu önemli birimin asla durmadığını gösteriyor. Dolayısıyla tatil dönemlerinde, beyin sağlığını destekleyen alışkanlıklar kazanmaya öncelik vermeliyiz” diyor.

0-196.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.