Bharara: İran'da Olsalar Onları Yakalacağız

Bharara: İran'da Olsalar Onları Yakalacağız

Amerika'ya seyahat eden Reza Zarrab'ın tutuklanmasını sağlayan isim Savcı Preet Bharara ABD'ye yapılan siber saldırılarla ilgili olarak katıldığı toplantıda konuştu.

Türkiye'de 4 bakan ile beraber adının karıştığı bir yolsuzluk soruşturmasından beraat eden İran asıllı iş adamı Reza Zarrab, geçtiğimiz günlerde ABD'ye yaptığı yolculuğun ardından gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmıştı. Reza Zarrab'ı tutuklayan Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara ABD'ye yapılan hack saldırılarıyla ilgili konuştu.

Amerika Birleşik Devletlerine karşı yapılan siber saldırılar hakkında bir toplantı düzenleyen Amerikan savcılar arasında olan ve Zarrab'ı tutuklayan isim olarak anılan Preet Bharara siber saldırıyı gerçekleştiren hackerlara karşı açıklama yaptı, Türkiye'de bir çok hayranı olan savcı; "Suçlular dünyanın neresinde olursa olsunlar, İran'da da olsalar,onları yakalayacağız" ifadesini kullandı.

Türkiye'de adı büyük bir yolsuzluk olayına karışan Reza Zarrab'ı tutuklayan Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara'nın da dahil olduğu bir grup savcı ve üst düzey bir FBI yetkilisinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda ABD'nin finansal sistemine karşı düzenlenen siber saldırılara dair açıklama yaptı.

İlk konuşmayı yapan başsavcı Loretta E. Lynch, ABD'nin finansal sisteminin saldırı olduğunu söyleyerek, ABD'nin ulusal güvenliği ve ekonomisine düzenlenen saldırılar için yasal mücadele başlatacaklarını söyledi. Dünyanın küçük olduğunu söyleyen başsavcı, hafızalarının çok güçlü olduğunu söyleyerek; "Nerede olursa olsunlar, bu suçlular yakalanacaktır" dedi.

Zarrab'ı tutuklattıktan sonra 10 binlerde olan Twitter takipçi sayısı bir anda Türk hayranlarıyla 300 bine yaklaşan New York Güne Bölge Savcısı Preet Bharara, siber saldırılara yönelik yapılan operasyonlarda 7 İranlının tutuklandığını aktararak;"Sizlere iyi ve kötü haberlerim var. Bu hackerler İran’da bulunuyor. Bunlar tıpkı bir film sahnesini hatırlatıyor ancak bu suçlar gerçek kişiler tarafından, gerçek kişiler tarafından işleniyor. Ancak artık küreselleşmiş bir dünyada yaşıyoruz. Siber saldırılar hakkında alt yapılarımıza güvenmenizi istiyorum. Suçlular dünyanın neresinde olursa olsunlar, İran'da da olsalar, onları yakalayacağız" cümlelerini kurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.