Bilal Doğan: Fil Heykelini Bırak, Meles'teki Kokuya Bak!

Bilal Doğan: Fil Heykelini Bırak, Meles'teki Kokuya Bak!

Son günlerde Halkapınar başta olmak üzere Meles çevresinde başlayan ağır koku ve vatandaşların bu yöndeki şikayetlerini gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu'na seslendi ve "Pet şişeleri ve fili bırak Halkapınar'a bak" dedi

Dün kutlanan 5 Haziran Çevre Günü sebebiyle Gündoğdu Meydanı'nda organizasyon düzenleyerek pet şişelerden fil heykeli yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sert sözlerle yüklenen AK Parti'li Bilal Doğan, "Meles'teki kirliliği heykellerle mi örtbas edeceksiniz? Şenlik ve festival işlerinin reklamını bırakın, Halkapınar'ı temizleyin. İzmirliler her sene aynı eziyeti çekmek zorunda mı?" diye sordu.

MELES'TEN PİS KOKULAR YÜKSELİYOR

Meles Deresi'nde her sene yapılan onca çalışmaya karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yayılan kokuya bir türlü çare bulamadığına dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, "Koskoca İZSU Halkapınar'da yaşanan ve İzmir'e yakışmayan bu manzara bir türlü çare bulamıyor mu? Vatandaşlarımız burada yaşanan ağır kokudan ve kötü manzaradan ötürü mağdur durumda. Her yıl artarak devam eden onca şikayete karşın bu yıl yaz aylarının gelmesiyle birlikte yine aynı eziyetle karşı karşıyayız. Demek ki İZSU buradaki görevini yerine getirmemiştir. Halkapınar'da yaşanan tam anlamıyla rezilliktir. Meles'te adeta bir çevre kıyımı yaşanmaktadır. Ne yazık ki Büyükşehir Belediyesi de bu duruma seyirci kalmaktadır" dedi.

ÇOCUKLARA SÖZÜNÜZ BÖYLE Mİ TUTACAKSINIZ?

Doğan, çevre konusundaki yatırımlarını örnek gösterip "Çocuklara sözümüz var diyen Aziz Kocaoğlu'na şu sözlerle seslendi: "Her fırsatta çevre yatırımlarıyla Avrupa şampiyonu olduğunu dile getiren ve bunun da bol bol reklamını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bir kez daha söylüyoruz. Artık Meles'teki kirliliği size şikayet etmekten yorulduk. Halkın taleplerine kulak verin gidip burayı yerinde inceleyin. Yaşanan bu sıkıntıya karşın, hiçbir şey yokmuş gibi Halkpınar'daki bu manzarayı görmezden gelerek kalkmış Dünya Çevre Günü için kutlamalar yapıyor, şenlik düzenliyorsunuz. İzmirliler adına size soruyoruz, bu nasıl çevrecilik? Körfezi de böyle mi temizleyeceksiniz? Su kaynaklarını, dereleri böyle mi koruyacaksınız? Diğer çevre yatırımlarınız da böyle mi olacak? Çocuklara sözünüzü böyle mi tutacaksınız? O zaman vay İzmir'in haline... Sayın Kocaoğlu, pet şişelerden fil heykelini bırak, Meles'e bak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.