Bilal Saygılı, "İzmir ekonomisi büyüyecek Türkiye güçlenecek"

Bilal Saygılı, "İzmir ekonomisi büyüyecek Türkiye güçlenecek"

Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı, İzmir ve Türkiye ekonomisine dair açıklamalarda bulundu

Ekonomi hakkında yazılı açıklamalarda bulunan  Bilal Saygılı şunları belirtti;

"Ege’de küçük bir liman kasabasıyken 18. yüzyıldan itibaren Avrupa’nın en büyük liman kentlerinden biri haline gelmeyi başaran İzmir, Anadolu ticaret yollarının başkenti, ülkemizin önde gelen ekonomik gücüdür. Bugün 8 üniversitesi, 13 organize sanayi bölgesi, 2 serbest bölgesi, 4 teknoloji geliştirme parkı, 6 teknoloji transfer ofisi, 2 melek yatırımcı ağı, 4 uluslararası konteyner limanıyla hem ülkemizin hem de Akdeniz çanağının yıldızıdır.  

Güzel İzmirimiz, tarım-sanayi-turizm açısından oldukça şanslı bir kenttir. İzmir tek başına milli gelirin yüzde 6’sını, sanayi üretimi ve ihracatın yüzde 7’sini, vergi gelirinin yüzde 12’sini ülkemize kazandırmaktadır. Okuryazarlık oranı, kişi başına gayri safi yurtiçi hasıla ve sanayi iş kolunda çalışanların toplam istihdama oranı bakımından İzmir, Türkiye ortalamalarının üstünde bir şehirdir. 2017 yılı verilerine göre İzmir’in kişi başına gayri safi yurt içi hasılası Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak 12.344 dolar olmuştur. 2018 yılı ihracatı 10 milyar 237 milyon dolarlık tutarla tarihi zirveye ulaşmıştır. Türkiye'nin ihracat yaptığı 228 ülke ve bölgenin 193'üne İzmir'den ihracat gerçekleştirildiğini görüyoruz. Bu da ilimizin pazar çeşitlendirmesinde son derece başarılı olduğunun en önemli göstergesidir. Bugün İstanbul ve Bursa'dan sonra en çok ihracat gerçekleştiren 3. iliz. Bu temel ekonomik göstergeler ülkemizin en gelişmiş ve en fazla katkı veren şehirlerinden biri olduğumuzu bize gösteriyor.

300 ÜYEMİZ VAR

MÜSİAD İzmir Şubesi olarak biz de 1992 yılından bugüne şehrimizin aktif gelişimine 300 üyemiz ve yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlayan yapımız ile katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Kentimizin en önemli STK’larından olan MÜSİAD İzmir Şubemiz; yaptığı projelerle ve ortaya koyduğu etkin faaliyetlerle bölgemizin ve ilimizin kalkınmasında başta rol oynamakta, ülkemizin güzel hikayesine katkıda bulunmaktadır.

Milletimizin mili ve manevi değerlerinden gücünü alan yapımızla genel merkezimizle uyumlu şekilde devletimizin attığı yerli ve milli ekonomik hamlelerine her türlü desteği vermekteyiz. Enerjiden sanayiye, tarımdan teknolojiye kadar her alanda üretim yapan ve geleceğe yön veren büyük ve güçlü Türkiye davasının inşası için yılmadan, yorulmadan çalışmaktayız. Bu anlamda üyelerimizi üretime teşvik ediyor, hiç ihracat yapmayan üyelerimizin ihracat yapmalarını, ihracat yapan üyelerimizin ise bunu daha da arttırmaları için elimizden gelen desteği veriyoruz. Üyelerimizin faizden uzak durması için İslami finans yollarını kullanmalarını teşvik edecek adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Kardeşlik hukukunu önemseyerek birçok STK’mızla dostluğumuzu, gönül birlikteliğimizi güçlendirmeye çalıştık, istişare kültürümüze önem verdik. Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi adına şehrimizdeki milli ve manevi günlerde gerçekleşen programlarda aktif yer aldık. Üstadın söylediği gibi “Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım” sözünü her zaman düsturumuz belledik.

2023 HEDEFLERİNE YÜRÜYORUZ

Tarihten gelen özelliği ile her dönemde önemli bir ticaret merkezi olarak ön plana çıkan İzmir; verimli toprakları, nitelikli işgücü, uygun iklim koşulları, gelişmiş liman ve lojistik altyapısı, iç ve dış pazarlara olan yakınlığı gibi avantajları ile fırsatlar sunmaktadır. Büyük ölçekli yatırımlara ev sahipliği yapan ve yüksek katma değerli ürün üretimi yapan sanayi yapısı ile İzmir, yatırım yapmak isteyenler için ideal bir yatırım ortamı sağlamaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yol medeniyettir, yol gelişmedir, yol büyümedir. Türkiye’nin son 18 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesinin temel altyapısı ulaşımdır.” sözlerinde anlattığı gibi “İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı, İzmir Çandarlı Limanı” gibi ulaştırma yatırımları İzmir’in gelişimini doğrudan etkilemektedir. Bu anlamda 2023 hedefleri doğrultusunda üretimi ve yatırımı arttırarak, inovasyon, tasarım ve Ar-Ge odaklı, marka değer üreten projelerle ülkemizin daha iyi noktalara ulaşması için İzmir’deki etkin çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İzmir ekonomisi büyüyecek Türkiye güçlenecek inşallah!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.