Bilim insanları İzmir için buluştu!

Bilim insanları İzmir için buluştu!

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Araştırmacı Yazar Kazım Erten, Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hale Okçay ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden ile biraraya gelerek İzmir’in 8500 yıllık tarihi üzerine konuştular.

Bilim adamları, İzmir’in ticaret merkezi yapan unsurun çoğulcu vizyonu olduğu konusunda hem fikir oldular.
Karabağlar’la ilgili projelerini anlatırken, İzmir’en kadim medeniyetine sık sık vurgu yapan, İzmir’le  ilgili belgeseller hazılayan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, siyasetçi değil, akademisyen kimliğiyle bilim insanlarıyla biraraya geldi.

unnamed-(1)-319.jpg
Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hale OKÇAY'ı ziyaret den Erten’e bu ziyaretinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden’de katıldı.


İki bilim kadınıyla İzmir'i  8500 Yıllık tarihi üzerinden konuşan Başkan Erten,  İzmir üzerinde önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Okçay’la, İzmir'in Yahudilik, Hıristiyanlık ile birlikte, son bin senedir İslam’ın Medeniyet Vizyonunu da Kentin asli Unsuru olarak içselleştiren yapısı üzerindeki bilgi paylaşımı yaptı.

unnamed-(2)-266.jpg
 İzmir konusunda bilgi paylaşımı yapılırken, "İzmir'in son Bin Yılı, Cakabey Sonrası İzmir" "İslam Medeniyeti Perspektifinde Çoğulculuk, Çokkültürlülük İzmir Örneği", ‘İki Dünya Arasında Levantenler" konulu belgesellerinden bahseden AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, Osmanlı'nın son beş yüz yıl, İzmir'de Müslüman, Musevi, Hıristiyanların yan yana, bir arada yaşatan liman şehri olarak, Dünya’nın önemli ticaret merkezlerinden biri yapan özelliğin çoğulcu vizyon olduğun konusunda hem fikir kaldıklarını belirtti.


"Ne yaparsanız yapın, yaptığınızı Bilimsel olarak temellendirin. Doğru sonuçlara ulaşmanın yöntemi budur." tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Hale Okçay’ın,  "Dinlerin Kavşağında İzmir" "İzmir Yahudi Cemaati Kadın Kimliği" "Din Sosyolojisi" üzerindeki özgün eserleri görüşmeye ışık tutan kitaplar oldu. İzmir konusunda görüşünü veren Prof. Dr. Müge Elden ise, İzmir'in Tarihsel yönünün, Medeniyet ve Kültür boyutunun doğru iletişim araçları ile anlatılması durumunda, İzmir örneğinin sadece İzmir için değil Dünya için bir örnek olarak öne çıkabileceğini ifade etti.

 

unnamed-(3)-189.jpg
İzmir'in tarihini, kültürünü, sosyolojisini İzmir uzmanı iki değerli bilim insanı ile biraraya olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Araştırmacı Yazar Kazım Erten, “İzmir'de bulunan üniversitelerde, kültür merkezlerinde, Sanayi ve Ticaret Odalarında, Sivil Toplum Kuruluşları,  siyasi partilerde vs tüm unsurlar ile insanlık mirası bir kent olan İzmir'i yeniden okumak üzerine çalışmalar, araştırmalar, projeler gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardık.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.