Bilişim Zirvesi 19'da inovasyon konuşuldu

Bilişim Zirvesi 19'da inovasyon konuşuldu

Bilişim Zirvesi’nde Hitachi Vantara Dijital Çözümler Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jonathan Bowl ana konuşmacılar arasında yer aldı ve verinin yarattığı yeni iş modelleri ve inovasyona değindi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde 20-21 Kasım tarihlerinde düzenlenen Bilişim Zirvesi’19, teknoloji dünyasının en önemli ve güncel konu başlıklarına vizyoner yaklaşımlar getiriyor. ‘Data Talks – Veri Konuşur’ temasıyla düzenlenen zirvede, veri merkezinde yapay zekâ, robotik, nesnelerin interneti, mobilite, 5G, güvenlik, açık kaynak, büyük veri, bulut, kurumsal iş uygulamaları gibi yenilikçi teknolojileri iş dünyası açısından ele alınıyor.

Veri petrol gibi tükenmiyor, sonsuz kez fayda sağlayabilir

İş dünyası, siyasiler, teknoloji ve ekonomi basını, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcıları bilişim dünyası profesyonelleriyle buluşturan Bilişim Zirvesi’19 ana tema (keynote) konuşmacıları arasında yer alan Hitachi Vantara Dijital Çözümler Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jonathan Bowl, konuşmasında verinin güncel BT olanakları sayesinde tarihte hiç olmadığı kadar değerli olduğuna değindi.

Bowl, verinin yeni iş modellerinden teknolojiye ve kullanıcı beklentilerine kadar birçok alanda değişimi yaratacak potansiyeli oluşturduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Veriye yeni petrol deniyor ama veri, yeni petrol değil, çünkü verinin bir gün tükenme olasılığı yok. Veri azalmıyor, veriyi sonsuz defalar kullanabilirsiniz. Dahası, ne kadar çok kullanırsanız o kadar çok fayda elde edersiniz. Veri bilimcilerimiz, veri mühendislerimiz ve platformumuzun yetenekleri ile kurumlara eşsiz bir destek sunuyoruz. Veri konusunda inovasyon yaparak geçmişi anlıyor, geleceği tahmin edebiliyoruz.”

Dijital inovasyon için Üretim 4.0 yolculuğunu hızlandırıyor

Bilişim Zirvesi’19 kapsamında düzenlenen Bulutta Veri Sistemleri Platformu’nda sahne alanlar arasında Hitachi Vantara Dijital Çözümler SEMEA Direktörü Oylum Tağmaç da bulundu. Tağmaç, konuşmasında depolama, bulut ve veri merkezi hizmetlerinin gelişmesine değinirken, büyük veri analitiği ve ileri analitik sayesinde verilerin etki alanlarını genişlettiğinin altını çizerken farklı veri türlerini depolayarak üzerinde çalışmaya başladığımızın, bu sayede de anlamlı iş sonuçları üretebildiğimizin altını çizdi.

Tağmaç, konu hakkında şöyle konuştu: “Hitachi Vantara ile müşterilerimiz, operasyonel teknoloji uzmanlığımızdan ve dijital yolculuklarını hızlandırmak için yaratıcı yaklaşımlarımızdan yararlanıyorlar. Kanıtlanmış yöntemlerimiz ve gelişmiş araçlarımızla, verimliliği geliştiren, teslimat hızını artıran ve nihayetinde daha iyi iş sonuçları sağlayan müşterilerimiz için uygun çözümler tasarlayabiliyoruz. Vizyoner bir üretici olarak odak noktamız dönüşümsel değişimi hızlandırmak, veri silolarını ortadan kaldırmak ve dijital inovasyon için Üretim 4.0’a doğru olan yolculuğumuzu hızlandıracak bir temel oluşturmak.”

Dünyanın en büyük ticari elektrikli araç projesinin öncüsü Hitachi Vantara

Hitachi Vantara’nın Londra’da gerçekleştirdiği, dünyanın en büyük ticari elektrikli araç projesine de değinen Tağmaç, “Dünyanın önde gelen enerji, teknoloji, filo ve taşımacılık şirketlerinin yer aldığı Optimise Prime projesinde Hitachi Vantara olarak elektrikli taşıtlara geçişi geliştirdiğimiz yenilikçi çözümlerle hızlandıracağız. Sayısı 3 bini bulan elektrikli aracın kullanılacağı Optimise Prime, elektrikli taşıt filolarının ve kiralanan araçların oluşturduğu taleplerin detaylı bir resmini çizecek” dedi.

2,7 milyon ton karbondioksit gazı salınımını önleyecek

Avrupa’daki karbon gazı salınımının neredeyse dörtte biri ulaşım kaynaklı ve hava kirliliği sebebiyle her yıl Avrupa’da 800 bin, dünyada ise 8 milyon 800 bin kişi hayatını kaybediyor. Sıfır karbon emisyonu hedefinin bir parçası olan elektrikli taşıtlara geçiş için Optimus Prime önemli bir adım olarak görülüyor. Proje ile elde edilecek veriler ve Hitachi Vantara’nın sağlayacağı teknolojilerin yaygınlaşması ile sadece İngiltere’de 2030 yılına kadar 2,7 milyon ton karbondioksit gazı salınımı önlenecek.

Tağmaç, bu miktarın bir yolcu uçağının dünyanın etrafında 1.484 kez dönmesiyle ortaya çıktığını belirtirken, ağ üzerindeki yükün de azaltılarak 1,3 Gigavat enerji tasarrufu sağlanacağının altını çizdi. Hitachi Vantara, şimdiden yenilikçi teknolojilerinin benzer şekilde ABD, Avrupa ve Asya’da kullanılması için çalışmalara başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.