Bill Gates, Trump hakkında ağır konuştu!

Bill Gates, Trump hakkında ağır konuştu!

Bill Gates aşı konusunda yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çekiyordu. Bill Gates aşı çalışmalarında, Trump ile yaptığı görüşme hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Bill Gates, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir sağlık panelinde aşıların önemine vurgu yaparak, dünyayı salgın bir hastalığın etkisi altına alacağını söylemişti. Buna önlem alınabilmesi için Gates Vakfı’nın 12 milyon dolar ödüllü ‘evrensel grip aşısı’ yarışması yapacaklarını duyurmuştu.

Aşı konusunda projeleri ile dikkat çeken Bill Gates, Trump ile ikinci kez görüşme yaptı. Mart 2017’de Beyaz Saray’da yaptığı toplantıda, Trump’a “inovasyonu yönlendiren bir lider” olması gerektiğini söylemişti. Ancak sonrasındaki süreç pek de düşünüldüğü gibi gitmedi. Bir aşı şüpheci olan Robert F. Kennedy Jr. Ocak 2017’de, Trump’ın aşıların olumsuz etkilerini incelemek için bir komisyonoluşturmayı düşündüğünü duyurmuştu.

Bu komisyonun kurulması reddedildi ancak Trump’ın aşı konusundaki olmusuz görüşleri sonlanmış gibi görünmüyor. Bill Gates, Trump ile yaptıkları ikinci toplantı hakkında, Trump’ın daha HIV ve HPV arasında bir fark olup olmadığını bilmediğini söyledi. Ayrıca bunu Trump’a ikinci kez anlatmış olduğunu vurguladı.

Yayınlanan videoda Gates, kendi kızı Jennifer hakkında Trump’ın çok fazla şey bildiğini ve bunun korkunç olduğunu söyledi.  Ayrıca konuşma sırasında Gates’in kızı için ‘azgın’ olduğunu ima ettiğini söyledi.

Trump bu yıl Mart ayında, Bill Gates için Beyaz Saray için bilim danışmanı olma davetinde bulunmuştu. Ancak Gates bunu reddetmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.