Binali Yıldırım Hükümetin Önceliğini Açıkladı

Binali Yıldırım Hükümetin Önceliğini Açıkladı

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kurultayı'nda aday olarak açıklanmasının ardından hükümetin önceliğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, ilk Bakanlar Kurulu toplantısını Erdoğan’ın başkanlığında Saray'da yapacaklarını açıkladı.

Binali Yıldırım, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’nde milletvekili seçildiği İzmir’in kendisine genel başkanlık ve başbakanlık yolunu açan kent olduğunu belirtti.

KABİNE SARAY'DA TOPLANACAK

Kongrenin ardından süratle hükümeti kurma çalışmalarını tamamlayacaklarını anlatan Yıldırım, ilk Bakanlar Kurulu toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Saray'da gerçekleştireceklerini açıkladı.

İzmir’deki Başbakanlık Ofisi’nin de yeni dönemde aktif olarak kullanılacağını belirten Yıldırım, “En kısa sürede kabineyi İzmir’de toplayacağız” diye konuştu.

ÖNCELİK BAŞKANLIK

Hükümet programının merkezinde Anayasa reformu ve Başkanlık Sistemi'nin olacağını kaydeden Yıldırım, anayasal değişimi sağlamadan ekonomik dönüşümün sürdürülemeyeceğini ve sistemin tıkanacağını iddia etti.

ERDOĞAN DOĞAL LİDER

Erdoğan'ın "AK Parti hareketinin doğal lideri" olduğunu söyleyen Yıldırım, "Öncelikli hedefimiz sistemin sağlıklı işlemesine olanak sağlayacak anayasal değişiklikleri yapmak ve reformlara hız kazandırmak" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.