Bir Türk Daha NBA'e Gidiyor

Bir Türk Daha NBA'e Gidiyor

Anadolu Efes'in genç yeteneği Furkan Korkmaz draft edildi.

Dünyanın 1 numaralı basketbol organizasyonu olan NBA'de 2016 yılı draft seçimi yapıldı. Boston'daki TD Garden'da yapılan draft, her zamanki gibi büyük ilgi gördü. Televizyonlardan naklen yayınlanan organizasyona en fazla ilgiyi gösterenler ise ev sahibi Boston Celtics'in taraftarları oldu. NBA 2016 Draftı Türkiye'deki NBA tutkunları da heyecanla takip etti.

Draft'a giren tek Türk olan Anadolu Efes'in genç yeteneği Furkan Korkmaz, 1. turda 26. sıradan Philadelphia 76'ers tarafından seçildi.

Draft'ta birinci sıradan seçilen isim Ben Simmons oldu. 19 yaşında ve 2.08 metre boyundaki forvet oyuncusu Simmons, Furkan Korkmaz'la aynı takımda mücadele edecek.

Draft'ta 2. sırayı Los Angeles Lakers tarafından seçilen 19 yaşında ve 2.06 metre boyundaki forvet oyuncusu Brandon Ingram aldı.

3. sıradan NBA'e giren oyuncu, Boston Celtics'in seçtiği Jaylen Brown oldu. Kısa forvet olarak görev yapan Brown, 20 yaşında ve 2.01 metre boyunda.

1. tur 4. sıra hakkına sahip olan Phoenix Suns, 19 yaşında ve 2.15 metre boyundaki Dragan Bender'i tercih etti.

Furkan Korkmaz böylelikle Mirsad Türkcan, İbrahim Kutluay, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Ersan İlyasova, Semih Erden, Ömer Aşık, Enes Kanter ve Furkan Aldemir'den sonra NBA'e seçilen 10. Türk basketbolcu oldu. NBA'de halen Ömer Aşık, Enes Kanter ve Ersan İlyasova forma giyiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.